Convoquen una manifestació contra la transfòbia a Rubí per la polèmica amb el mossèn

El mateix capellà ja havia aixecat una altra polèmica en un funeral l'any 2009

El cartell de la manifestació
El cartell de la manifestació | AlanMón
Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 16:00h
La plataforma AlanMón, contra l'assetjament escolar i la transfòbia, s'ha mostrat indignada a les xarxes socials per les paraules del mossèn Javier Villanueva, que, durant la missa del Dia d'Andalusia, va defensar el missatge transfòbic d'HazteOír i va afirmar que "si algú neix home, seguirà sent-ho". 

Des d'AlanMón, creada a partir del suïcidi del jove transexual Alan Montoliu al mateix barri de Rubí on es va celebrar la missa, creuen que "les paraules del mossèn tenen intenció de ferir la moral d'algunes persones", i exigeixen "respecte per part de les institucions catòliques". Especialment, demanen a l'Església que "parlin amb tacte i respecte", sobretot en llocs on "la transfòbia ha deixat una gran ferida".

Precisament per això han convocat una manifestació aquest divendres a la tarda. La marxa començarà a les sis de la tarda a l'Ajuntament de Rubí i recorrerà els carrers del centre de la població. 

Una altra polèmica, fa vuit anys

El mateix capellà ja havia protagonitzat una altra polèmica a Rubí ara fa 2009. Segons va publicar aleshores el blog La Petjada de Rubí, va passar durant el funeral d'un jove de 19 anys que havia mort en un accident de trànsit a la carretera de Sabadell. 

Durant la cerimònia religiosa, el mossèn va indignar els assistents en carregar contra els pares perquè no havien batejat el seu fill. Segons diu el mateix blog, va afirmar que això podria haver evitat la tragèdia. Aquestes declaracions van encendre els familiars i amics per la poca sensibilitat que transmetien en un moment delicat.
 

El cartell de la manifestació Foto: AlanMón