Polèmica a Rubí per les paraules d'un mossèn a favor del bus transfòbic

El govern municipal va marxar de la multitudinària missa rociera del Dia d'Andalusia després que el capellà digués que "aquells que neixen homes seguiran sent-ho"

L'alcaldessa de Rubí, durant la celebració del Dia d'Andalusia.
L'alcaldessa de Rubí, durant la celebració del Dia d'Andalusia. | Localpres/Aj. Rubí
Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 12:22h
Un miler de persones van commemorar el Dia d'Andalusia a Rubí aquest dissabte. L'alta participació i l'ambient de celebració van quedar tacats per un incident que va passar durant la missa rociera.

Durant la cerimònia, l'alcaldessa i la resta de l'equip de govern municipal van abandonar l'espai reservat a les autoritats locals arran d'unes polèmiques paraules de Javier Villanueva, l'antic mossèn de la parròquia de Sant Pau encarregat d'oficiar l'homilia.

Villanueva va expressar unes paraules en suport de l'autobús de l'associació ultracatòlica HazteOir amb un missatge transfòbic. Després que el capellà manifestés que aquells que neixen homes seguiran sent-ho i aquelles que neixen dones també, l'alcaldessa, Ana María Martínez, es va mostrar indignada: "és lamentable que s'utilitzi un acte religiós per fer un discurs intolerant i perillós, perquè promou la fòbia cap als altres". "La fe no pot passar per sobre del respecte i dels drets humans", va sentenciar la primera edil.

En acabar la missa, l'alcaldessa va traslladar al propi mossèn el seu descontent i rebuig absolut cap a les paraules pronunciades durant l'ofici.

Pel que fa a la resta de la celebració, organitzada per la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR), ha tingut el parc de Ca n'Oriol com a principal escenari.

La commemoració va arrencar divendres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb la conferència inaugural Andalusia a la distància, a càrrec de l'exdefensor del poble andalús José Chamizo, i el tradicional vi de celebració.

L'endemà, entitats i partits polítics es van donar cita a la plaça d'Andalusia per fer l'ofrena floral al bust de Blas Infante. L'alcaldessa Martínez i representants de diversos grups municipals van compartir l'homenatge en nom de l'Ajuntament. A continuació, va tenir lloc una cercavila fins al parc de Ca n'Oriol, on van fer-se la resta d'actes programats. La polèmica missa rociera, una paella popular, l'actuació de les entitats andaluses i un sopar de camp van completar la segona jornada de celebració.