TV3 adquireix els drets d'un documental rodat a l'Escola Pia de Sabadell

Es tracta de "Menazka (la cassola)", protagonitzat per l'exalumna Camino Llonch, i dirigit pel professor de l'escola David Serrano | Ha estat adquirit per un any

Albert Segura
06 de març del 2017
Actualitzat a les 12:13h
Isaac Borojovich, en la gravació a l'Escola Pia de Sabadell
Isaac Borojovich, en la gravació a l'Escola Pia de Sabadell | Albert Segura
 
El documental Menazka (la cassola), protagonitzat per l'exalumna Camino Llonch, i dirigit pel professor de l'escola David Serrano, ha estat adquirit per un any a Televisió de Catalunya. El documental es va enregistrar en diversos escenaris, entre ells l'Escola Pia de Sabadell o el torrent de Colobrers.

Menazka descriu el viatge de Camino Llonch en companyia d'Isaac Borojovich, supervivent de 3 guetos i 6 camps, al camp de concentració nazi on va ser alliberat: Bergen Belsen. Al documental també hi apareixen altres estudiants de l'escola com Jan Solà (l'Isaac petit) o Guifré Serrano (Aron petit).

El documental ha estat gravat a tres països: l'Uruguai, concretament a Montevideo, a Sabadell, a l'Escola Pia, i a Bergen Belsen, prop de Hannover, a Alemanya. El Punta del Este Jewish Film Festival el va premiar com a Millor Documental el 2016, i ha format part de la Secció Oficial del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, del Festival de Cine Judío de Madrid, i properament viatjarà a Atlanta, Sao Paulo i a Tel Aviv.