La protesta a la UAB paralitza el campus de Bellaterra

Uns 200 joves han tallat accessos per carretera i la via dels FGC | La majoria de facultats han suspès l'activitat acadèmica

Un cotxe intenta superar una de les barricades a la UAB
Un cotxe intenta superar una de les barricades a la UAB | Albert Segura
Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 12:15h


La protesta que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha organitzat per aquest dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha paralitzat pràcticament del tot el campus de Bellaterra. Els joves han tallat els accessos per carretera amb contenidors i altres elements de mobiliari urbà del campus, i també han tallat la circulació de trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) durant un quart d'hora.

Segons fonts del rectorat, la majoria de facultats han vist afectada la seva activitat. Així, a Ciències de la Comunicació, Ciències de l'Educació, Traducció i Interpretació, Ciències Polítiques, Dret, i Lletres han vist suspesa l'activitat en la seva totalitat. A Ciències s'han dut a terme la meitat de classes teòriques, mentre que totes les pràctiques s'han suspès.

D'altra banda, l'activitat a l'Escola d'Enginyeria s'ha suspès un 35% de l'activitat, mentre que a Economia un 90%, a Medicina prop d'un 35% i a Veterinària un 25%. El campus de Sabadell, per la seva banda, no s'ha vist afectat per la protesta.
 

Un cotxe intenta superar una de les barricades a la UAB. Foto: Albert Segura


Les protestes han arrencat aquest matí a primera hora, quan un grup de joves encaputxats ha tallat la via i els accessos als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i ha destrossat dues càmeres de seguretat de la plaça Cívica del campus (una l'han cremat i l'altre l'han destrossat a cops de pal). Els estudiants també han instal·lat barricades als accessos a l'autopista A-7, així com des de Sabadell i Cerdanyola del Vallès. El col·lectiu manté els punts de bloqueig, tot i que descarten ampliar la protesta a l'autopista AP-7.

Pel que fa a la presència policial, unes deu furgonetes dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins el campus, on hi han accedit quan s'ha fet efectiu el tall de les vies del tren esbotzant una de les barricades situades a l'Eix Central. Els estudiants han sortit de les vies just quan arribaven els agents, motiu pel qual no hi ha hagut trobada cara a cara entre uns i altres.


El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga i de "lluita" per a demà dijous, 2 de març. Els estudiants reclamen la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.