VÍDEOS Estudiants encaputxats tallen els accessos a la UAB i als Ferrocarrils

Noves protestes a la universitat | Aquest dijous hi ha convocada una vaga d'estudiants

Els estudiants empenyent contenidors
Els estudiants empenyent contenidors | Albert Segura
Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 8:52h

Noves protestes dels estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès. Aquest matí, un grup de joves encaputxats ha tallat la via i els accessos als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i ha destrossat dues càmeres de seguretat de la plaça Cívica del campus (una l'han cremat i l'altre l'han destrossat a cops de pal). A hores d'ara, hi ha retards de mitja hora a les línies S2 i S55 dels FGC en els dos sentits de la marxa.

Els estudiants també estan posant barricades als accessos a l'autopista A-7, així com des de Sabadell i Cerdanyola del Vallès. El col·lectiu manté els punts de bloqueig, tot i que descarten ampliar la protesta a l'autopista AP-7.

Pel que fa a la presència policial, unes deu furgonetes dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins el campus, on hi han accedit quan s'ha fet efectiu el tall de les vies del tren esbotzant una de les barricades situades a l'Eix Central. Els estudiants han sortit de les vies just quan arribaven els agents, motiu pel qual no hi ha hagut trobada cara a cara entre uns i altres.


El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga i de "lluita" per a demà dijous, 2 de març. Els estudiants reclamen la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.