Sant Cugat alerta a HazteOir que els seus missatges transfòbics no són ben rebuts

L'Ajuntament adverteix a l'entitat que no ha demanat permís per difondre la seva campanya al municipi i remarca que es reserva el dret de denunciar els continguts que consideri "intolerants"

Portada del llibret que Hazteoir ha enviat a diverses escoles de tot Catalunya
Portada del llibret que Hazteoir ha enviat a diverses escoles de tot Catalunya | Hazteoir
Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:01h
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès no vol que Hazteoir.org difongui la seva campanya homòfoba i transfòbica al municipi. El consistori ha alertat que l'entitat no ha fet cap petició per poder-la portar a la localitat i adverteix que en cas que ho demani l'executiu local s'hi oposarà. Així ho ha assegurat la primera tinenta d'alcalde, Cristina Paraira, que assegura que els missatges que difon l'entitat són "d'intolerància" i que "no tenen cabuda a Sant Cugat".

L’Ajuntament de Sant Cugat ha recordat a HazteOir que no té permís per aturar-se a Sant Cugat per desenvolupar la seva activitat i ha avisat que “es reserva el dret de denunciar els missatges, que són intolerants, i que no es poden permetre”. 

La primera tinenta d'alcalde, Cristina Paraira, assegura que "és lamentable que avui en dia hi hagi associacions que promoguin aquests missatges d’intolerància". En aquests sentit afirma que Sant Cugat treballa per la "plena normalització de la transsexualitat i la identitat de gènere”.

Un Ple compromès

El ple municipal de Sant Cugat ha aprovat mocions en aquest sentit en tres ocasions en aquest mandat. El maig passat, amb els vots de CDC, ERC-MES, ICV-EUiA, CUP-PC, C’s i PSC, es va aprovar una moció  per elaborar un pla municipal que englobés el conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, biseuxuals, transsexuals i intersexuals a Sant Cugat.

Fa un any es va aprovar per unanimitat una moció per elaborar un protocol educatiu per la plena normalització dels menors transsexuals i intersexuals, això com contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat o expressió de gènere. Finalment el 18 de gener del 2016, el ple va mostrar el seu condol per la mort de l’Alan Montoliu Albert, i condemnava la transfòbia.

Diversitat afectiva i sexual

L'administració local ha indicat que compta amb una Guia d'Activitats Educatives, que s'acompanya de tallers de diversitat afectiva sexual i ha subratllat el treball que realitza en temàtica LGTBI és "transversal, incloent tots els aspectes socials, culturals o esportius" del municipi. Així mateix ha remarcat que no tolerarà que l'alumnat de la població pateixi "cap tipus de discriminació ni per la seva orientació sexual ni pel seu gènere".

Alhora ha recordat a l'associació que el Parlament va aprovar la Llei 11/2014 que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Per aquesta raó ha apuntat que "podria ser denunciada" en compliment del que marca aquesta normativa.

De fet, el passat mes de desembre el departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja va obrir un expedient d'ofici a l'entitat Hazte Oir per l'enviament massiu a centres d'ensenyament de Catalunya d'una carta acompanyada del llibret amb continguts homòfobs i de negació dels drets a la diversitat sexual i de gènere.