El passat de Sabadell es convertirà en un llibre de fotos

L’editorial Efadós i la Fundació Bosch i Cardellach demanen als sabadellencs que aportin material propi i inèdit| La publicació tindrà unes 900 pàgines i es vendrà per fascicles

Redacció
26 de febrer del 2017
La Plaça Major de Sabadell, al fons les peixateries, dècada de 1920.
La Plaça Major de Sabadell, al fons les peixateries, dècada de 1920. | Francesc Casañas
Si teniu fotografies antigues de Sabadell, us busquen. La Fundació Bosch i Cardellach i l’editorial Efadós han organitzat la recerca d’imatges inèdites de la ciutat per fer el llibre “L’Abans de Sabadell: recull gràfic 1870-1968”, que es vendrà per fascicles i comptarà amb un total de 900 pàgines.
 
Es tracta d’una iniciativa que ja s’ha fet en altres localitats, com és el cas de Cerdanyola del Vallès, amb molt bona resposta per part del públic, que ha adquirit els diferents volums enquadernables al final de la col·lecció. Per aquest motiu, es demana la participació de tots els sabadellencs que tinguin material que mai hagi sortit a la llum, amb la finalitat d’il·lustrar els episodis històrics de la ciutat.
 
“Ens adrecem a particulars i a determinades institucions de la vida sabadellenca, ara estem en el moment d’engegar la crida ciutadana per recollir el material fotogràfic”, assenyala Eulàlia Tatché, vicesecretària de la fundació. Quan tinguin les fotografies, es classificarà per encabir-la en cada un dels fascicles previstos.
 
Els capítols se centraran en set àrees: Ciutata i Rodal, Festes i Tradicions, Fàbriques i Tallers, Comerç i Serveis, Institucions i Ensenyament, Cultura, Lleure i Esport, i Vida Quotidiana. El recull de fotos va des de 1870 fins l’any 1968, just abans de la crisi del tèxtil i el final de la dictadura.
 
Tot plegat donarà com a resultat una publicació de 900 pàgines que es vendrà per fascicles, i que anirà acompanyat per textos que redactaran membres de la fundació.