L'oposició planteja dubtes sobre els números de la zona blava

El ple aprova que la gestió del servei passi a ser municipal | Es manté la promesa de subrogar els treballadors actuals

23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:04h
El ple de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat amb els vots favorables del govern i del grup municipal de CiU i l’abstenció de la resta de regidors el canvi de la gestió de la zona blava, que passarà a ser municipal a partir de l’1 d’abril. L’oposició, però, ha plantejat dubtes sobre els números que ha facilitat el govern local a través de l’informe de viabilitat del canvi.
 
El regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, planteja un estalvi d’entre el 10% i el 15% amb el canvi en la gestió, i apunta que en cap cas suposarà un canvi per als treballadors, que seran subrogats. El regidor del PP, Esteban Gesa, ha apuntat, però, que amb dades de 2014 el servei registrava un cost brut de 533.194,93 euros, mentre que amb la gestió municipal seria de 594.254 euros, motiu pel qual assegura que espera que realment sigui més beneficiós per a la ciutat.
 
De la mateixa manera, el regidor portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha considerat que l’estudi econòmic i financer “sembla que s’hagi fet per vestir i donar sentit un procés d’internalització”. Pel seu cantó, el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, ha insistit en la garantia de permanència dels treballadors actuals: “Tots els treballadors tenen dret a subrogació, sense excepció”, ha expressat.

La municipalització del servei

L'empresa municipal Habitatges Municipals de Sabadell, SA (Vimusa) s'encarregarà de la gestió de la zona blava a partir del dia 1 d'abril, prescindint, així, del model actual de prestació indirecta a través d’una concessió a una empresa privada. Aquesta gestió directa implicarà un estalvi econòmic del pressupost municipal que paguen tots els ciutadans. 

Si el 2014 el cost va ser de més de 769 mil €, s’espera que amb la gestió amb Vimusa sigui d’uns 594 mil € l’any. En relació amb el personal adscrit al servei, els 11 treballadors de l’empresa que gestiona actualment el servei passaran tots a treballar a Vimusa, empresa que ja té experiència en la gestió d’aparcaments.