El Consorci de Residus reparteix més de mil embolcalls per a l'esmorzar

Els rebran els alumnes de les escoles de la comarca que han participat al concurs "I tu, què fas per reduir residus?"

Redacció
24 de febrer del 2017
Les escoles que han participat al concurs "I tu, què fas per reduir residus?" reben aquesta setmana el seu obsequi. El concurs ha estat organitzat per part del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Tal com estava establert a la convocatòria del concurs, tots els i les alumnes que han gravat vídeos explicant quines accions fan a l'escola per reduir i reciclar, seran obsequiats amb un embolcall per l'esmorzar, conegut com Boc'n'roll, per evitar embolicar l'entrepà amb paper d'alumini.

En concret, un total de 34 grups classe de 13 escoles diferents han participat al certamen, el que significa més de 1.000 nens i nenes de la comarca. Tots els vídeos es poden trobar al canal de YouTube del Consorci de Residus. Des del Consorci s'anima les escoles a visionar-los amb els i les alumnes per tal de conèixer altres actuacions que es fan en diferents centres de la comarca.

La proposta s'incloïa a les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es va commemorar a finals de novembre. En aquest marc, des del Consorci de Residus es va proposar a les escoles de la comarca la seva implicació en la prevenció de residus fent que un o varis grups classe realitzessin un vídeo original explicant alguna acció que es realitzi al centre per tal de fomentar la prevenció de residus: l'ús de carmanyoles per l'esmorzar, l'ús del paper, tallers amb residus, treballs d'art amb residus, aprofitament alimentari, etc.