Hisenda demana a Sabadell 1,2 milions d'euros per l'IVA no aplicat a TUS

Ho fa d'acord amb la reforma de la Llei de l'IVA que va entrar en vigor l'1 de gener de 2015 | Assegura que aquest impost no es va aplicar a les subvencions que va rebre la companyia entre 2012 i 2014 | L'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (Amtu), reclama a l'Agència Tributària que eximeixi els operadors de transport de pagar-lo i adverteix que l'impacte podria obligar a pujar els preus dels bitllets

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:55h
Part davantera d'un autobús de TUS
Part davantera d'un autobús de TUS | Albert Segura
L'Agència Tributària espanyola ha demanat a Transports Urbans de Sabadell (TUS) que pagui 1,2 milions d'euros, més despeses de demora, per les subvencions municipals que va rebre entre el 2012 i el 2014. Aquest import l'haurà d'abonar l'Ajuntament, ja que es tracta de diners que l'administració pública va aportar per la prestació del servei de transport. Fins ara aquestes partides estaven exemptes d'IVA, però amb la reforma de la Llei de l'IVA que va entrar en vigor l'1 de gener del 2015, la situació ha canviat i l'Agència Tributària ha interpretat que han d'estar carregades amb el 10% de l'impost.

La mesura afecta a la majoria d'operadors de transport urbà catalans i suposa 3,5 milions d'euros totals. El president de l'Amtu i el director general de l'Associació, Joan Prat, han mantingut una reunió amb el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, per reclamar una modificació ''urgent'' de la Llei d'IVA perquè les aportacions al transport quedin exemptes de l'IVA. 

En aquests sentit, fonts de l'Amtu han alertat que el pagament d'aquest deute podria suposar increments del preu dels bitllets. 

Alhora han explicat que el secretari d'Estat d'Hisenda ''s'ha compromès a estudiar'' la petició i ''ha demanat'' a l'associació que presenti una ''proposta per resoldre la problemàtica, analitzar-la'' i decidir una resolució.