Amics de l'Òpera apropa l'apassionant història d'amor de Manon Lescaut a Sabadell

Es tracta d'una de les obres més complicades de Fiacomo Puccini | La posada en escena compta amb 50 membres del cor de l'associació, 50 músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès i set solistes

Redacció
22 de febrer del 2017
Imatge promocional de l'espectacle
Imatge promocional de l'espectacle | AOS
Després de l'èxit assolit amb Turandot o Otello, l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell fa un pas endavant i assumeix el repte de posar en escena Manon Lescaut, de Giacomo Puccini. L'espectacle, que s'estrena aquest vespre a la ciutat, és una de les obres més complexes del compositor italià i un dels seus treballs més destacats. La posada en escena inclourà una cinquantena de membres del cor de l'entitat, una altra cinquantena de músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i set solistes de primer nivell. 

Tot i que feia temps de l'entitat tenia en ment abordar aquest muntatge, no ha estat fins ara que s'ha atrevit a assumir el repte. "Hi ha molta varietat sobretot en el primer acte amb moltes escenes i grups, i muntar tot això té molta dificultat, però al final ens hem embarcat en el projecte i segur que serà un èxit ", ha explicat el director d'orquestra, Daniel Gil. 

En aquest sentit ha apuntat que l'espectacle "té de tot amb decorats molt bonics i molta varietat, sobretot en el primer acte, mentre que hi ha molts matisos amb música boníssima que va des del inici alegre fins al final tràgic ".

Manon Lescaut és la tercera òpera de Puccini i va ser el primer gran èxit del compositor itali. Estrenada el 1893, representa una història d'amor que transcorre en diverses ciutats de França ia la colònia americana de Louisiana de 1720.

Dur a terme la representació comportarà la presència a l'escenari de 50 persones del cor de l'associació, alguns dels quals faran diversos papers, prop de 50 músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès i 7 solistes, amb Svetla Krasteva en el paper de Manon Lescaut.

Manon Lescaut es podrà veure els dies 22, 24 i 26 de febrer al Teatre La Faràndula de Sabadell i, posteriorment, iniciarà una gira per Catalunya fins al 23 de març a les ciutats de Reus, Girona, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Tarragona, Granollers i Lleida.