Sentmenat instal·la set desfibril·ladors a diferents punts del municipi

D'aquesta forma el municipi entra oficialment a la xarxa de localitats cardioprotegides

per Redacció , 21 de febrer de 2017 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sentmenat ha instal·lat set dels nou desfibril·ladors de què disposa. D'aquesta forma el municipi entra oficialment a la xarxa de municipis cardioprotegits. Els aparells s'han col·locat als pavellons de Can Sorts, Besòs i Primer de Maig, Camp de Futbol, Plaça de la Vila, Urbanització de Can Canyameres, així com també un portàtil a la Policia Local. Pel que fa als dos que manquen per instal•lar, i que estaran ubicats a les urbanitzacions Can Vinyals i Pedra Santa, no s’ha pogut realitzar encara per problemes tècnics.

La inversió efectuada ha estat de 15.000 euros, dels quals una part està destinada al contracte de manteniment integral dels aparells, ja que com ha d’estar a l’abast de tothom han d’estar ben assegurats contra robatori i accions de vandalisme, així com el mateix manteniment dels aparells. 

 
A banda, també s'ha format el personal municipal adscrit a cadascun dels llocs on estan ubicats els diferents desfibril·ladors, i que seran acreditats amb un diploma homologat per la Generalitat. A més, s’està gestionant demanar suport tècnic a la Diputació de Barcelona per realitzar jornades de formació adreçades a la ciutadania. 


De cara a aquest 2017, està prevista l’adquisició de tres desfibril·ladors més, dos per instal·lar a la via pública i un altre portàtil per a la Policia Local, a fi de tenir els dos cotxes patrulla cardioprotegits.

 

 

Participació