Gonzalo Pedroche i Míriam Moreno lideren una participada Vallès Drac Race

El bon temps i el sol marquen la competició | Més de 140 atletes participen a la cursa de 48 quilòmetres i més de 300 a la de 21

La guanyadora de la Vallès Drac Race, Míriam Moreno
La guanyadora de la Vallès Drac Race, Míriam Moreno | Josep M. Montaner
Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat el 21 de febrer a les 10:11h
El bon temps ha estat un dels condiments principals, aquest diumenge, a la Vallès Drac Race. La cursa que s'ha disputat a l'entorn de Terrassa, amb sortida del parc de les Nacions Unides, amb un gran nombre de corredors. En aquesta, Gonzalo Pedroche i Míriam Moreno han estat els més ràpids de la trail de 48 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell, que ha fet la volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Concretament, Pedroche ha assolit la meta amb 4:31:35, pocs minuts per sobre d'Ivan Martínez (Castillo Athletic Group), que ho ha fet amb 4:35:25 i Raül Angulo (Trail Ues Sabadell), que ha arribat amb 4:50:56. En dones, Moreno (Blue Isards) ha creuat la meta amb 5:59:41, seguida per Dina Frias (Running Gargamel), que ho ha fet 10 minuts des prés, i d'Anna Baques, que ha arribat amb 6:39:27. 
 

El guanyador de la Vallès Drac Race, Gonzalo Pedroche Foto: Josep M. Montaner


En aquesta cursa els participants han pogut donar una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura. El recorregut s’ha hagut de variar en part respecte l’edició anterior per respectar l’època de nidificació de les aus del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, entre d'altres motius.

En la cursa més curta, la Half Drac Trail, amb una distància de 24 km i 1.100 metres de desnivell, els guanyadors han estat Ferran Sampere (independent), amb 1:57:28 i Tebita Caballero (Gassa Triatló), amb 2:28:17. Aquesta ha enllaçat Mura i Terrassa. 
 

Participants a la Vallès Drac Race Foto: Josep M. Montaner


Pel que fa a la cursa més curta, l'Esquena del Drac de 10,5 quilòmetre si 350 metres de desnivell positiu, els més ràpids han estat Marc Mascarell (Mountain Runners del Berguedà) amb 47:37, i Txell Giménez, amb 59:49. la promoció de la zona els seus municipis i l’oferta creada per les empreses del sector turístic. El Vallès i en sobretot els municipis del Parc Natural tenen potencial per esdevenir un pol d’atracció significatiu de visitants i turistes que es vol fer créixer a través d’aquest esdeveniment especialitzat.
 

GALERIA DE FOTOS de la cursa (Josep Maria Montaner)