Mercè Conesa demana al Govern més eficàcia per combatre els robatoris a Sant Cugat

L'alcaldessa demana una reunió amb el conseller d'Interior perquè considera que el nombre de robatoris no està baixant al ritme adequat

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:12h
L’alcaldessa de Sant Cugat ha aixecat la veu per reclamar “més efectivitat” al govern de la Generalitat en el combat contra els robatoris a domicilis a Sant Cugat. Mercè Conesa ha demanat hora amb el conseller d’Interior perquè considera que el nombre de robatoris a domicilis està baixant "però no al ritme que es mereix Sant Cugat”.

Conesa creu que les estratègies de seguretat aplicades “no estan donant els resultats previstos ni amb la rapidesa desitjada” per part de l’autoritat competent que són els Mossos d’Esquadra.
Des que la Policia Local va posar en marxa el dispositiu especial de patrullatge, el passat mes d’octubre, els robatoris a domicilis respecte el mateix període que el 2015, han baixat un 8% (octubre-desembre del 2016). Ara bé, per l’alcaldessa “són xifres encara altes”. Per aquest motiu reclama "actuacions immediates" al conseller d’Interior que reverteixin aquesta situació.

Més prevenció i dissuassió

La protecció de la seguretat ciutadana i la prevenció dels actes delictius és una competència del cos dels Mossos d’Esquadra i del govern de la Generalitat. La Policia Local és un cos col·laborador. En aquest sentit, des de la Policia de Sant Cugat s’ha reforçat els dispositius de prevenció amb els patrullatges intensius i més càmeres de seguretat.

En els propers mesos s’habilitarà un punt d’atenció veïnal a la comissaria de la Policia Local per atendre dubtes i preocupacions dels veïns i veïnes en matèria de seguretat i donar consells. Així mateix, es reforçaran els policies de barri que actualment ja fan aquesta atenció ciutadana als casals de barri.