Sabadell amplia les àrees d'Entorns sense Fum

La iniciativa vol evitar que es fumi als voltants de les escoles per protegir els infants i adolescents

La placa que s'ha col·locat a La Roureda, amb els regidors Ramon Vidal i Joan Berlanga
La placa que s'ha col·locat a La Roureda, amb els regidors Ramon Vidal i Joan Berlanga | Ajuntament de Sabadell
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:59h
La campanya Entorns sense Fum ja té una vintena de centres educatius adherits a Sabadell. Amb la proposta, impulsada per l’Ajuntament amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, es vol evitar que es fumi al voltant de les escoles, per protegir infants i adolescents. En el marc de la campanya, els centres educatius que s’hi han sumat (escoles bressol, centres d’infantil i primària i un institut), han signat un manifest d’adhesió.

L’Ajuntament està col·locant plaques informatives a l’entrada dels centres educatius, en què es recorda que el fum del tabac és un risc per a la salut i el compromís de la comunitat educativa amb els objectius de la campanya. Es preveu incrementar les adhesions les properes setmanes, amb la celebració de diversos consells escolars als centres educatius.

Amb Entorns Sense Fum es volen combatre les conseqüències negatives que pot tenir en infants i adolescents l'anomenat "fum de segona mà" i també evitar que pares, mares, professorat, etc. fumin al voltant de les escoles, ja que esdevenen models de conducta de referència per a l'alumnat.

Amb la voluntat de difondre els objectius dels Entorns Sense Fum i convidar a l’adhesió, l’Ajuntament va comunicar la campanya tant als centres educatius com a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Així mateix, ha editat un díptic on s’explica la proposta i es recorden els recursos públics per a aquelles persones que vulguin deixar de fumar.

També, en cas que no es pugui o no es vulgui deixar de fumar, es donen algunes recomanacions perquè l’hàbit tabàquic tingui el menor impacte possible en els infants. A més, amb l’adhesió, els centres comuniquen la campanya a pares i mares, professorat i personal d’administració i serveis per reforçar la sensibilització.