Llibertat amb càrrecs per als detinguts per fer pintades feixistes al mural de Xavier Vinader a Sabadell

Se'ls acusa d'un delicte d'incitació a l'odi i danys | L'Ajuntament netejarà la paret aquest dijous al matí

El mural dedicat a Xavier Vinader ha quedat molt danyat
El mural dedicat a Xavier Vinader ha quedat molt danyat | Juanma Peláez
Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:09h
Els dos detinguts per fer pintades feixistes al mural dedicat al periodista Xavier Vinader a Sabadell han estat deixats en llibertat amb càrrecs, segons ha pogut saber NacióSabadell. Els homes, de 18 i 37 anys, han estat atrapats aquesta passada nit després de fer la pintada, on en companyia de tres persones més, totes vestides de negre, han malmès la paret on es troba el mural, obra del grafiter Zudi. En el seu escorcoll, s'hi ha trobat elements de simbologia d'extrema dreta.

Entre els desperfectes ocasionats, s'hi han escrit amb expressions com "muerte al traidor a la patria" i "vuestra sangre es la nuestra". Amb tot, l'Ajuntament netejarà el mural aquest dijous, amb l'objectiu que no hi hagi rastre de l'atac en la seva inauguració, prevista per aquest divendres, quan es farà un acte d'homenatge a Vinader.

El govern local ja ha anunciat que traslladarà el cas a la fiscalia, i a més es personarà com acusació. L'atac feixista ha provocat un gran rebombori a la xarxa, on periodistes com Jordi Évole o l'exdiputat de la CUP David Fernàndez han condemnat les pintades.

El mural dedicat a Xavier Vinader ha quedat molt danyat. Foto: Juanma Peláez