Un jove de Sabadell, condemnat a sis mesos de presó per donar suport a refugiats a Grècia

Tot i la sentència, Arnau Rojas no ingressarà a presó | Els fets van passar el mes d’abril prop dels camps d’Idomeni i d’Eko | El veí de La Garriga Juanma Rojas, també esquiva la presó

Juanma i Arnau Rojas, en ser alliberats el mes d'abril
Juanma i Arnau Rojas, en ser alliberats el mes d'abril | @SaraMMP
Redacció
13 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:39h
El sabadellenc Arnau Rojas i el jove Juanma Rojas, de la Garriga, han estat condemnats a sis mesos de presó per haver participat en protestes i actes de suport a refugiats que volien passar de Grècia a Macedònia el passat mes d’abril. Tot i la condemna, no hauran d’ingressar a presó ni a Grècia ni a l’estat espanyol perquè la pena és de pocs mesos i és la primera condemna dels nois. Els joves tampoc tindran vetada l’entrada al país hel·lè.

Els dos activistes han estat declarats culpables de desordres públics contra l’estat grec, però absolts d’actuar amb violència contra la policia macedònia i d’empitjorar les relacions entre Grècia i Macedònia.

Tot i haver acceptat la pena, Juanma Rojas ha reiterat a NacióSabadell que cap dels delictes dels que se’ls acusa és cert i que només es van dedicar a donar assistència als refugiats i a fer fotos.