El procés de recuperació de Can Deu es converteix en exposició

L'Espai Cultura inaugura la mostra que explica els passos que s'han fet

Redacció
15 de febrer del 2017
Voluntaris participant en el procés de recuperació
Voluntaris participant en el procés de recuperació | Júlia Pérez
L’Espai Cultura inaugura una exposició que retrata i explica el procés de recuperació del bosc de Can Deu. Organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i  BBVA CX, es tracta d’un projecte coordinat per la Fundació Bosch i Cardellach.

La mostra, que s’inaugura el 15 de febrer i romandrà oberta fins el 16 d’abril, ajudarà a conèixer amb detall el pla de reforestació activat arran de la gran ventada de 2014. La vessant divulgativa es complementa amb una altra d’artística, a través dels dibuixos i pintures de Josep Madaula, que va retratar «in situ» els efectes del temporal.

En l'exposició s'explica amb detall el pla de recuperació que la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 està duent a terme i ajuda a entendre les dificultats que planteja un procés com aquest, inevitablement lent, que requereix anys d'esforç i persistència. A través de plafons explicatius i diferents audiovisuals es pot copsar l'abast dels efectes de les ventades i les actuacions d'urgència efectuades des del minut zero.

Es pot conèixer el desenvolupament i les recomanacions de la Comissió Tècnica que va prendre l’encàrrec de projectar un pla de recuperació, en base a una diagnosi profunda. Es veu en quina fase es troba aquest procés de regeneració del bosc i quins són els resultats dels treballs realitzats fins ara.

A més d'aquest recorregut amb voluntat divulgativa, la mostra es complementa amb l'obra d'en Josep Madaula, dibuixos i pintures amb les quals el reconegut artista sabadellenc va retratar els efectes del temporal.

Itinerari expositiu

L'itinerari expositiu proposat es divideix en tres àmbits. El primer, per posar-nos en antecedents, ens explica que representa aquest bosc pels sabadellencs i com la Caixa d’Estalvis de Sabadell va adquirir el bosc per protegir-lo i posar-lo a l’abast del gaudi de tots els ciutadans. D’igual manera, un audiovisual mostra els efectes immediats de la ventada.

El segon àmbit, és una mirada artística al succés. Concretament, la d'en Josep Madaula, que amb els seus dibuixos i pintures va retratar un bon nombre d’escenes deixades pel temporal. L’obra d’aquest reconegut artista sabadellenc s'acompanya d'un audiovisual que mostra també el seu procés de treball. Des de les sessions de dibuix «in situ», al bosc, fins als últims retocs a l'estudi.

El darrer àmbit expositiu, desgrana el pla de recuperació i reforestació que està duent a terme la Fundació Antigua Caixa Sabadell 1859. Des dels primers treballs fins a la situació actual i les previsions de futur.