El PDECat denunciarà l'Ajuntament de Sabadell al Síndic per no aplicar el Pla Director de l’Aigua

Alerten que la xarxa actual està a punt d’arribar al final de la seva vida útil | Asseguren que no volen assumir la remodelació, que costaria uns 70 milions d’euros

Els regidors del PDECat de Sabadell, aquest divendres
Els regidors del PDECat de Sabadell, aquest divendres | Albert Segura
Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:55h
El PDECat de Sabadell denunciarà l’Ajuntament de Sabadell davant del Síndic de Greiges per no aplicar el Pla Director de l’Aigua. La companyia va anunciar aquest dijous que ja tenia l’informe redactat, on s’alerta de la necessitat de renovar el 80% de la xarxa de subministrament, que està a punt d’arribar al final de la seva vida útil.
 
La formació apunta que tot i que l’Ajuntament té a les seves mans el Pla Director de l’Aigua, no l’aplica donat el gran cost que suposaria, que es xifra ens 70 milions d’euros. En aquest sentit, destaquen que qui té l’obligació de determinar el pla d’inversions al respecte és el govern local, motiu pel qual qüestionen la decisió de no tirar endavant la proposta de la companyia d’aigües.
 
“El problema real i greu és que la vida útil de la xarxa de fibrociment és d’uns 40 o 50 anys, justa l’edat que té actualment, per tant, quan s’acabi aquesta vida útil començarà a petar amb canvis de pressions”, ha destacat el portaveu local del PDECat, Carles Rossinyol, en roda de premsa. En aquest sentit, recorda la situació viscuda a finals de l’any passat, quan una gran avaria va afectar milers de veïns del centre de Sabadell.
 
Per aquest motiu, traslladaran la situació al Síndic de Greuges, amb l’esperança que el govern local mogui fitxa al respecte.
 
Primera assemblea del PDECat de Sabadell
 
D’altra banda, el PDECat va celebrar dijousal vespre la seva primera assemblea  amb més d’una cinquantena de persones per  explicar el projecte de partit i de ciutat que té per a Sabadell. La trobada va comptar amb la presència de diferents personalitats lligades al partit.
 
Els membres de l’actual executiva encapçalada pel vicepresident, Oriol Vega,  David Saldoni, membre de l’executiva Nacional del Partit Demòcrata, Lourdes Ciuró, diputada al Congrés dels Diputats, Carles Rossinyol, regidor i portaveu del grup Municipal i els tres consellers nacionals de Sabadell, Xavi Carbonell van ser els encarregats d’explicar i posar en valor la feina que PDECAT està duent a terme a Sabadell.