El PSC de Sabadell posarà punt i final a la gestora i escollirà nova executiva local

La decisió s'ha pres després d'un procés d'entesa i diàleg entre els membres de l'agrupació | Asseguren que el cas Mercuri ha estat l'element principal de la crisi que els ha afectat els darrers dos anys però adverteixen que ja "és passat"

Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:42h
El PSC de Sabadell vol passar pàgina. La formació ha demanat donar per finalitzada la gestora que ha dirigit el partit en els darrers mesos i poder escollir una nova executiva. La decisió és fruit d'un complex procés d'entesa i diàleg entre bona part de l'agrupació socialista, enfrontada des de fa dos anys. Arriba després de la marxa dels regidors socialistes Lluis Monge i Carles Bosch, i de la recent elecció d’una nova executiva comarcal amb pes per persones com Paco Arando o Marta Farrés.

L'agrupació ha declarat que vol oferir un relat i un horitzó de futur de nova construcció: "Un moviment integrador, de reflexió i de futur. Una aposta per regenerar-se i construir lliurement un projecte de ciutat".

Els socialistes han reconegut que els darrers esdeveniments han estat un punt d'inflexió: "Amb moments difícils i tensions, no sempre ben resoltes". En aquest sentit, asseguren que no volen ocultar que el Cas Mercuri ha estat l'element principal d'aquesta crisi però adverteixen que "això és el passat i ara es vol parlar de futur".

El PSC de Sabadell assumeix que la crisi del partit ha provocat un descens del número de militants i ha deteriorat la relació dins de l'agrupació, motiu pel qual va intervenir una comissió gestora, per mirar de trobar-hi una solució.

El darrer cop: Carles Bosch i Lluís Monge

L'abandonament fa unes setmanes de la disciplina del grup i del partit dels regidors del grup municipal Lluís Monge i Carles Bosch –que han passat a ser regidors no adscrits sense lliurar la seva acta–, ha estat el cop definitiu. "Per dir prou a les desconfiances, als recels, a les diferències, als retrets i al passat i donar una oportunitat al diàleg, a la feina en conjunt, a les coincidències, a la sinceritat i al futur", apunta el PSC.

Amb aquesta nova dinàmica, el PSC de Sabadell vol posar fi a la gestora i començar a recuperar la capacitat de ser el principal partit de la ciutat. Els socialistes constaten que el govern de Sabadell "no s'ha consolidat, i té problemes objectius de coherència interna i d'acció de govern".