política municipal

El PSC de Sabadell posarà punt i final a la gestora i escollirà nova executiva local

La decisió s'ha pres després d'un procés d'entesa i diàleg entre els membres de l'agrupació | Asseguren que el cas Mercuri ha estat l'element principal de la crisi que els ha afectat els darrers dos anys però adverteixen que ja "és passat"

per Redacció , 10 de febrer de 2017 a les 09:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC de Sabadell vol passar pàgina. La formació ha demanat donar per finalitzada la gestora que ha dirigit el partit en els darrers mesos i poder escollir una nova executiva. La decisió és fruit d'un complex procés d'entesa i diàleg entre bona part de l'agrupació socialista, enfrontada des de fa dos anys. Arriba després de la marxa dels regidors socialistes Lluis Monge i Carles Bosch, i de la recent elecció d’una nova executiva comarcal amb pes per persones com Paco Arando o Marta Farrés.

L'agrupació ha declarat que vol oferir un relat i un horitzó de futur de nova construcció: "Un moviment integrador, de reflexió i de futur. Una aposta per regenerar-se i construir lliurement un projecte de ciutat".


Els socialistes han reconegut que els darrers esdeveniments han estat un punt d'inflexió: "Amb moments difícils i tensions, no sempre ben resoltes". En aquest sentit, asseguren que no volen ocultar que el Cas Mercuri ha estat l'element principal d'aquesta crisi però adverteixen que "això és el passat i ara es vol parlar de futur".

El PSC de Sabadell assumeix que la crisi del partit ha provocat un descens del número de militants i ha deteriorat la relació dins de l'agrupació, motiu pel qual va intervenir una comissió gestora, per mirar de trobar-hi una solució.


El darrer cop: Carles Bosch i Lluís Monge

L'abandonament fa unes setmanes de la disciplina del grup i del partit dels regidors del grup municipal Lluís Monge i Carles Bosch –que han passat a ser regidors no adscrits sense lliurar la seva acta–, ha estat el cop definitiu. "Per dir prou a les desconfiances, als recels, a les diferències, als retrets i al passat i donar una oportunitat al diàleg, a la feina en conjunt, a les coincidències, a la sinceritat i al futur", apunta el PSC.

Amb aquesta nova dinàmica, el PSC de Sabadell vol posar fi a la gestora i començar a recuperar la capacitat de ser el principal partit de la ciutat. Els socialistes constaten que el govern de Sabadell "no s'ha consolidat, i té problemes objectius de coherència interna i d'acció de govern".

 

Participació