La tercera Vallès Drac Race enceta el compte enrere amb bons auguris

Tres curses recorreran el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac el proper 19 de febrer

La cursa Vallès Drac Race transcorre pel parc natural.
La cursa Vallès Drac Race transcorre pel parc natural. | V.D.R.
Redacció
13 de febrer del 2017
El diumenge 19 de febrer el parc de les Nacions Unides de Terrassa tornarà a acollir Vallès Drac Race, amb tres curses de muntanya pensades per descobrir els senders del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Són la Vallès Drac Trail, la Half Drac Trail i l'Esquena de Drac.

Als participants de Vallès Drac Trail els espera un recorregut de prop de 50 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu per donar una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura. El recorregut s’ha hagut de variar en part respecte l’edició anterior per respectar l’època de nidificació de les aus del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, entre d'altres motius.

La cursa Half Drac Trail, amb una distància de 24 km i 1.100 metres de desnivell enllaçarà de nou Mura i Terrassa. El Centre Excursionista ha previst un servei d’autobusos entre Terrassa i Mura per desplaçar els corredors al punt de sortida de forma sostenible i evitar aglomeracions de cotxes particulars al Parc Natural.

La cursa Esquena de Drac, de 10,5 km i 350 metres de desnivell positiu es planteja com una cursa d’iniciació amb un recorregut totalment nou, dissenyat bàsicament per senders de Terrassa. El recorregut de l’Esquena de Drac ascendeix al Turó de Sant Joan, punt culminant del conjunt de cims propers que recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç.

Novetat per als més petits

Com a novetat de la III edició, el CET ha creat Vallès Drac Kids, un conjunt de mini curses de muntanya adreçades als més petits i amb distàncies entre 1 i 3 km, per tal de fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure entre els nens i nenes. Cal destacar que paral·lelament s’oferirà un servei gratuït de canguratge i activitats infantils per als pares que vulguin córrer la cursa Esquena de Drac.

S'han programat dos entrenaments específics amb motiu de l’esdeveniment, pels camins que recorreran les diferents curses, uns traçats que es caracteritzen pel seu pas bàsicament per corriols escollits específicament a tal efecte i per buscar el pas per indrets on no arriben altres proves esportives.

La prova compta ja amb gairebé 800 inscrits provinents de tot el territori nacional però  s’espera superar aquesta xifra en els propers dies. Aquest fet denota una bona salut i popularitat de la prova, malgrat el canvi de data a inicis de la temporada del calendari de curses de muntanya. Les inscripcions continuen obertes fins el mateix 19 de febrer i es poden formalitzar a través de www.vallesdracrace.cat.

Uns vuitanta voluntaris

El Centre Excursionista de Terrassa fa una valoració molt positiva de la resposta per part d’una vuitantena de voluntaris integrats per membres del CE Terrassa però també per persones que no hi pertanyen, que realitzaran les tasques necessàries de marcatge i desmarcatge, controls de pas, avituallament...

El proper 17 de febrer (19:30 h), el CE Terrassa realitzarà una xerrada a les instal·lacions de Decathlon Terrassa que tractarà la convivència entre els participants i organitzadors en el món de les curses de muntanya. L’experiència com a entitat organitzadora del CE Terrassa es remunta a finals dels anys noranta, quan va ser pionera en l’organització de la primera Duatló d’Alta Muntanya de Catalunya, prova que tot i arribar a més de 1.000 participants en alguna edició, enguany s’ha decidit deixar de realitzar per fer possible l’organització de la Vallès Drac Race.

L’objectiu dels col·laboradors institucionals, que són l’Ajuntament de Terrassa i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, és consolidar Vallès Drac Race com un element clau per a la promoció de la pràctica esportiva a l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i a la comarca. El turisme esportiu, i en concret les curses de muntanya són una disciplina que troba en el Parc de Sant Llorenç un terreny tècnic i unes condicions excel·lents per a l’entrenament, amb canvis de desnivell constants.

Les institucions han treballat coordinadament amb l’organitzador de la prova per a la promoció de la zona els seus municipis i l’oferta creada per les empreses del sector turístic. El Vallès i en sobretot els municipis del Parc Natural tenen potencial per esdevenir un pol d’atracció significatiu de visitants i turistes que es vol fer créixer a través d’aquest esdeveniment especialitzat.