Palau-solità frena abocaments il·legals al municipi

L’Ajuntament ha retirat pneumàtics de la superfície, ha precintat l’accés al terreny i ha obert expedients sancionadors | El consistori ha incoat expedients sancionadors als responsables dels abocaments

Abocaments de pneumàtics a Palau-solità
Abocaments de pneumàtics a Palau-solità | Ajuntament de Palau-solità
Redacció
09 de febrer del 2017
L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha pres mesures cautelars a la finca privada de Can Parera on s’haurien estat fent abocaments il·legals, de forma intermitent i no continuada, des de finals dels anys 80. La finalitat principal és impedir de forma definitiva que se’n realitzin més.

Aquestes mesures, dutes a terme al desembre, han consistit en la col·locació de tanques i el precintat de l’accés al terreny, per evitar que continuïn entrant camions a abocar-hi terres i runes. També es realitzen inspeccions recurrents per part de la Policia Local i tècnics municipals. A banda, el consistori ha incoat expedients sancionadors als responsables que hi han fet abocaments.

El 15 de novembre l’Ajuntament va retirar els pneumàtics que hi havia a la superfície del terreny. Ho va fer de forma subsidiària i a causa de la manca d’actuació de la propietat, malgrat que és aquesta qui ha d’abonar el cost.“Era una actuació necessària per evitar el risc d’incendi i la proliferació de mosquits”, afirmava Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, al darrer Ple Municipal, celebrat el 26 de gener.