El Parc Taulí integra la marxa nòrdica per promoure hàbits saludables

L'ha introduït el Servei de Medicina Física i Rehabilitació

Equip de monitors de marxa nòrdica
Equip de monitors de marxa nòrdica | Hospital Parc Taulí
Redacció
09 de febrer del 2017
El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital Parc Taulí inicia aquest dijous l’activitat de marxa nòrdica amb un primer de grup de pacients diagnosticats de fibromiàlgia. Aquesta iniciativa s’emmarca en la promoció d’hàbits saludables que té com a finalitat la protecció de la salut dels usuaris, dels propis professionals de la institució i de la comunitat en general.

L’equip de professionals que dirigiran els grups està format per 5 fisioterapeutes del Servei de Medicina Física i Rehabilitació que s’han format com a monitors en marxa nòrdica en l’àmbit sanitari, una formació específica per aquest tipus d’activitat en pacients. Al llarg de les properes setmanes, està previst posar en marxa vuit grups: dos de fibromiàlgia, un de pacients amb malaltia de Parkinson, un altre amb limfedema d’extremitat superior, i quatre grups de professionals del Parc Taulí, amb i sense patologia de l’aparell locomotor.

La periodicitat de l’activitat serà setmanal, per cada grup, amb una durada aproximada d’1 a 2 hores per sortida, fins un total de 9-10 sessions. Les sessions són teòrico-pràctiques i estan adaptades a les característiques específiques de cada grup. Les sessions pràctiques es realitzaran a l’exterior del Parc Taulí, així com un trajecte pel riu Ripoll i una sortida urbana fins el Parc Catalunya.

La marxa nòrdica “Caminar amb bastons” és una activitat física que consisteix en caminar de manera harmònica i equilibrada amb uns bastons dissenyats especialment, amb una tècnica concreta i específica en la que participa el 90% de musculatura corporal. Es considera un nou concepte de moviment saludable que ha d’anar acompanyat d’una tècnica d’aprenentatge.