​L’Ajuntament de Montcada i Reixac retira tres abocaments de fibrociment

Per procedir amb l’actuació ha hagut de contractar el servei d’una empresa especialitzada

Imatge dels treballs per retirar el fibrociment
Imatge dels treballs per retirar el fibrociment | Ajuntament de Montcada
Redacció
03 de febrer del 2017
L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha retirat tres abocaments de fibrociment localitzats a tres punts del municipi: a prop de la riera de Sant Cugat, a Terra Nostra; a l’accés a la Font del Tort i al carrer Llevant, a la Ribera. Per procedir amb l’actuació, el consistori, mitjançant Serveis Municipals, ha hagut de contractar el servei d’una empresa especialitzada, ja que la retirada d’aquest material esdevé un procés complex i delicat, per tractar-se d’un material considerat perillós, que s’ha de tractar de forma especial i aïllar-lo per evitar la proliferació d’elements contaminants.

Aquest material pot suposar un risc per a la salut de les persones per les partícules que emet quan es trenca. Les persones i empreses que s’hagin de desfer d’aquest material els han de portar a les deixalleries autoritzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a aquest tipus de recollida i les més properes a Montcada i Reixac són les de Badalona i Cerdanyola del Vallès.

Haver de recollir un abocament de fibrociment i portar el material a un gestor autoritzat i haver de contractar una empresa especialitzada suposa a les arques municipals un cost de 3.000 euros per intervenció, és per aquest motiu que l’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania en la localització de les persones o empreses infractores.

“No n’hi ha prou amb netejar, també cal perseguir i sancionar les persones incíviques que tracten algunes zones de Montcada i Reixac com a abocadors”, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.