POLÍTICA MUNICIPAL

El PSC força el Govern a incloure al Pressupost 75 esmenes pel Vallès Occidental

El Diputat del PSC Pol Gibert adverteix que és una prova que l'executiu català "no controla el Parlament" i recorda que haurà de buscar finançament per executar-les en cas que els comptes tirin endavant | El PDCat remarca que "només s'ha aprovat un dictamen" i que ara la proposta haurà de passar pel Consell de Garanties Estatutàries i negociar-se | Els demòcrates critiquen que els socialistes "enredin" els ciutadans promovent projectes "que no disposen de finançament per executar-se"

per Norma Vidal, Sabadell, 3 de febrer de 2017 a les 13:30 |
Pol Gibert, diputat del PSC i Juan Parralejo, responsable de l'Oficina Parlamèntaria del Vallès Occidental Sud | Norma Vidal
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió d'Economia del Parlament ha incorporat al Pressupost de la Generalitat de 2017 un total de 75 esmenes sobre el Vallès Occidental que ha proposat el PSC. Es tracta de punts que fan referència a millores en matèria de sanitat, infraestructures i educació. Entre les propostes destaquen la Residència i Centre de Dia del Sud de Sabadell, el CAP de Can Llong, la retirada de l'amiant a Badia del Vallès, el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalita a Can Feu, la recuperació de les pagues pendents als treballadors de l'Hospital Parc Taulí, o l'increment de les dotacions del bombers al Parc de Sabadell. 

"Els socialistes del Vallès Occidental hem aconseguit incorporar 75 noves partides al Pressupost -en van presentar més de 100-, moltes de les quals són inversions pendents des de fa anys, que han de cobrir serveis públics bàsics", ha explicat el diputat vallesà Pol Gibert.


Amb tot Gibert ha criticat que hagi quedat fora un equipament tan necessari com l'Hospital Ernest Lluch, projectat inicialment entre Cerdanyola, Ripollet i Barberà o altres tan urgents com l'institut i escola de Can Llong, a Sabadell. "Veiem com els discursos que fan al Ple municipal de Sabadell són una cortina de fum perquè a l'hora de la veritat voten en contra de destinar-hi els recursos necessaris", ha sentenciat.

Promeses difícils d'executar

Gibert ha assegurat que si els comptes del Govern prosperen, l'executiu català haurà de contemplar aquestes esmenes com a seves. "Mai havia passat que prosperessin tantes esmesnes, això es deu al fet que el Govern no controla el Parlament", ha lamentat Gibert que ha explicat que han tirat endavant gràcies als vots dels grups parlamentaris.

En aquesta línia ha assegurat que l'executiu català haurà d'assumir com a pròpies aquestes propostes i "preveure mesures alternatives per cobrir-les". Així, ha recordat que el PSC va proposar al Govern "una reforma fiscal d'on podrien obtenir-se 1.000 milions d'euros i que l'executiu ha rebutjat". 

 
També ha advertit que el Parlament "està acostumat que no es compleixin mandats parlamentaris però en aquest cas, si no es tiren endavant les esmenes, el Govern estaria incomplint una llei".

El PDECat recorda que el Pressupost no s'ha aprovat

Fonts del PDECat han advertit a NacióSabadell que el que ha fet la Comissió d'Economia del Parlament és aprovar un dictamen i que totes les esmenes no tenen perquè tirar endavant. Així, han advertit que ara el text ha de passar pel Consell de Garanties Estatutàries i que moltes d'aquestes propostes encara s'han de negociar. 

En aquesta línia s'ha expressat el portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, que ha lamentat que els grups parlamentaris hagin votat a favor de més d'un miler d'esmenes quan saben que "no hi ha partides econòmiques per executar-les". 
 

El portaveu de Grup Municipal de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, amb els regidors Toni Font Josep Beltran. Foto: Norma Vidal


"Un exemple és el tema del soterrament dels FGC a Can Feu", ha apuntat Rossinyol que tot i que considera que és una obra necessària per Sabadell, adverteix que no compta amb els 21,7 milions d'euros necessaris per fer-se. "El PSC està enredant la gent perquè ha presentat aquesta proposta que s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys Junts pel Sí", ha comentat el demòcrata que assegura que la seva formació va votar-hi en contra "a contracor" perquè "no és que no es vulgui fer, és que ara no hi ha recursos". 

Rossinyol ha aprofitat per recordat que l'executiu català destinarà 32,5 milions d'euros a la ciutat de Sabadell. Entre d'altres obres, està previst que s'acabi l'ampliació dels FGC (24 milions d'euros), que es faci l'ampliació de la C-58 (600.000 euros) o la urbanització del Parc del Nord (230.000 euros). 


 

 

Participació