Ripollet demana a HazteOir que deixi d'enviar el seu llibret homòfob a les escoles

El govern del municipi afirma que diversos centres han rebut exemplars d'aquest fullet que "vol generar odi, discriminació i menyspreu cap al col·lectiu LGTBI"

El llibret s'ha enviat a diverses escoles de tot Catalunya
El llibret s'ha enviat a diverses escoles de tot Catalunya | Hazteoir
Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:46h
L'Ajuntament de Ripollet ha demanat a l'entitat Hazteoir.org que deixi d'enviar el seu llibret ¿Saps el que volen ensenyar al teu fill en el col·legi? Les lleis de l'adoctrinament sexual a diverses escoles de la localitat. En un comunicat, el consistori ha informat que ha tingut coneixement de la recepció d'aquests exemplars en diversos centres escolars de la localitat i ha alertat que es tracta d'un material que vol "generar odi, discriminació i menyspreu cap al col·lectiu LGTBI". 

L'administració local ha indicat que compta amb una Guia d'Activitats Educatives, que s'acompanya de tallers de diversitat afectiva sexual i ha subratllat el treball que realitza en temàtica LGTBI és "transversal, incloent tots els aspectes socials, culturals o esportius" del municipi. Així mateix ha remarcat que no tolerarà que l'alumnat de la població pateixi "cap tipus de discriminació ni per la seva orientació sexual ni pel seu gènere".

Alhora ha recordat a l'associació que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2014 que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Per aquesta raó ha apuntat que "podria ser denunciada" en compliment del que marca aquesta normativa.

De fet, el passat mes de desembre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la generalitat ja va obrir un expedient d'ofici a l'entitat Hazte Oir per l'enviament massiu a centres d'ensenyament de Catalunya d'una carta acompanyada del llibret amb continguts homòfobs i de negació dels drets a la diversitat sexual i de gènere.