Les restriccions als cotxes contaminants afectaran també Sabadell

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, anuncia una reunió d'abast metropolità "d'altíssim nivell" el 24 de febrer per decidir conjuntament les mesures contra la pol·lució

La Gran Via de Sabadell és una de les més transitades de la ciutat
La Gran Via de Sabadell és una de les més transitades de la ciutat | Albert Segura
Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:23h

Les restriccions als cotxes més contaminants aniran més enllà de Barcelona. Foto: Adrià Costa


Les restriccions a la circulació que es preveuen aplicar a partir de finals en cas d'episodis d'alta contaminació no es limitaran a Barcelona. En una entrevista a Els Matins de TV3, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat aquest dimecres que la zona on es limitarà el trànsit quan hi hagi alta pol·lució "es pot ampliar". Ara per ara es preveu que sigui les Rondes i l'espai de la capital catalana que hi queda a dins.

No obstant això, Rull ha explicat que "pot passar que afecti una zona concreta o una zona molt més àmplia", i ha citat que entre les ciutats afectades hi haurà Granollers, Terrassa i Sabadell. La limitació es pot produir entre quatre i cinc cops cada any, que és quan hi ha els episodis de contaminació.

També ha anunciat una reunió "d'altíssim nivell" d'abast metropolità per al pròxim 24 de febrer perquè les administracions prenguin decisions conjuntament, i traçar entre tots un full de ruta i un calendari. "Quan anem plegats, és possible desenvolupar-ho", ha defensat el conseller, i ha agregat que algunes mesures es podrien afegir a les ja plantejades i altres "es reforçarien".