Castellbisbal impulsa una campanya per exigir l'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7

L'ajuntament pretén sumar forces de municipis veïns, institucions, empreses i particulars per exigir la finalització de les obres | S'ha posat en marxa una recollida de signatures a través d'Internet per visualitzar el suport a la reivindicació

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:01h
La connexió entre l'AP-7 i l'A-2 està amb les obres aturades des de fa anys.
La connexió entre l'AP-7 i l'A-2 està amb les obres aturades des de fa anys. | Ajuntament de Castellbisbal
L'Ajuntament de Castellbisbal ha posat en marxa una campanya per exigir la finalització de les obres d'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7, iniciades ara fa deu anys i actualment aturades i sense data de represa. La campanya porta per nom Connexió Ara i busca implicar el màxim nombre de municipis de Catalunya així com els sectors econòmics i industrials, les entitats i institucions, els grups polítics i la població en general.

La campanya va començar aquest dimarts al vespre amb l'aprovació, en el ple municipal de Castellbisbal del mes de gener, d'un manifest on es demana al govern de l'Estat espanyol que reprengui les obres de forma immediata a la vegada que s'exigeix un calendari d'execució que asseguri que l'enllaç es podrà posar en funcionament durant aquest any 2017. El text va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics.

L'alcalde, Joan Playà, va justificar els motius de la declaració i va dir: "Considerem que és intolerable el tracte que el govern d'Espanya està donant a una infraestructura que es va començar a construir fa més de deu anys i que ha de suposar una millora important pel nostre territori, afavorint la instal·lació de noves empreses i la generació de nous llocs de treball".

En aquesta mateixa línia, el regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura, va explicar que, pel punt on s'ha de fer l'enllaç, hi passen 14,5 milions de vehicles cada any. Assegura que en els deu anys que fa que duren les obres de connexió entre l'A-2 i l'AP-7, ha vist "iniciar, acabar i reasfaltar obres similars en d'altres llocs d'Espanya". De la seva banda, la regidora del PSC Dolors Conde va oferir el suport del seu grup polític tant al manifest com a l'equip de govern i va va proposar "fer unió amb els diferents municipis" per "fer un front comú". 

Recerca de suports

El manifest, disponible íntegrament a la web www.connexioara.cat, defensa que "són nombrosos els avantatges que representarà la posada en marxa de l'enllaç, tant per al territori de Castellbisbal i dels municipis del voltants com el Papiol i Sant Andreu de la Barca, com per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya". Entre d'altres, es diu que l'enllaç resoldria "problemes de mobilitat interna en carreteres locals com la C-1413 i la B-225".

"En el punt actual del desenvolupament de les obres no estem parlant d'una forta despesa pressupostària sinó d'eficiència gestora i de la inversió en el desenvolupament econòmic del país, que repercutiran en positiu en una recuperació més accelerada del seu creixement industrial i econòmic", s'afirma al manifest, que reclama "que es reprenguin sense més demora les obres".

En el primer dia s'han recollit prop d'una norantena de signatures, entre particulars i empreses o entitats. La mateixa pàgina web posada en marxa per l'Ajuntament de Castellbisbal permet donar suport al manifest.