Sabadell crearà una guia sobre l'ús de les noves tecnologies entre els joves

Recollirà problemàtiques que les pròpies famílies identifiquin i aportacions que realitzin en el transcurs de diferents tallers

Redacció
31 de gener del 2017
Amb l’objectiu de proporcionar a pares i mares una nova eina de suport en relació a l’ús que els fills i filles fan de les noves tecnologies, l’Ajuntament de Sabadell editarà en format electrònic una nova Guia d’Educació Digital. La publicació es construirà tenint en compte les problemàtiques que les pròpies famílies identifiquin i les aportacions que realitzin en el transcurs de diferents tallers que durant aquests curs s’estan portant a terme a diferents barris de la ciutat. Tot plegat s’emmarca dins el programa Tàndem Família Escola que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A hores d’ara, ja s’ha realitzat un taller d’Educació Digital a la zona Nord (a l’Institut Jonqueres) i fins a finals de març es portaran a terme quatre més a centres educatius de Sant Oleguer, Eixample, Concòrdia i Centre. Les inscripcions als diferents tallers, d’accés gratuït, estan obertes i es poden fer enviant un correu electrònic. 

- Joaquim Blume, 2 i 9 de febrer
- Teresa Claramunt, 16 i 23 de febrer i 2 de març
- Institut Ferran Casablancas, 16 i 23 de febrer i 2 de març
- Nostra Llar, 9 i 23 de març

Estructurats en dues o tres sessions, els tallers aborden preguntes com l’ús que els i les joves fan d’Internet i el mòbil, la conveniència de fer-ne un seguiment o posar-hi límits, els riscos associats als diferents usos, etc.

Amb les sessions es vol, d’una banda ampliar la informació i suport a les famílies i donar pautes per educar i acompanyar els seus fills i filles en l’ús de les noves tecnologies. Així mateix, les conclusions dels tallers, les oportunitats de les TIC, la barrera tecnològica entre pares i fills o com plantejar-se l’Educació Digital dels nois i noies, serviran de base per confeccionar la guia.