SCC denunciarà novament a Sant Cugat per tornar a penjar l’estelada

El consistori ha reposat la que hi havia després que uns desconeguts la fessin desaparèixer juntament amb part del pal | SCC lamenta “l'obstinació en les pràctiques il·legals i contràries als interessos generals per part d'un col·lectiu sectari” del consistori

L'estelada torna a onejar a Sant Cugat
L'estelada torna a onejar a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:33h
Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat que tornarà a denunciar l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per retornar l’estelada a la plaça Octavià aquest dilluns. El consistori ha restaurat el pal i la bandera després que uns desconeguts el desmuntessin la setmana passada. Aquesta decisió es pren quan ja hi ha sobre la taula una sentència que obliga el consistori a retirar l'estelada de manera cautelar, com a conseqüència d'un llarg litigi iniciat per SCC. L'Ajuntament recorda que la resolució judicial marca un termini de deu dies per retirar la bandera i que ja està en estudi "en quins termes s'ha de complir la sentència".

SCC ha lamentat “l'obstinació en les pràctiques il·legals i contràries als interessos generals per part d'un col·lectiu sectari” del consistori. “L'alcaldessa i aquells que li donen suport –indica l’agrupació- no han entès que han de governar per a tots els habitants de Sant Cugat i no només per aquells que tenen una ideologia independentista”.

L’entitat ha recordat que la resolució judicial impedeix a l’Ajuntament col·locar cap bandera estelada a l'espai públic. Cal recordar que una sentència va obligar a retirar l’estelada de la plaça Lluís Millet, i que el consistori va optar per traslladar-la a la plaça Octavià. SCC, que havia posat la primera denúncia, va tornar a anar als jutjats, que li van donar la raó i van resoldre que s’havia de retirar de tots els espais públics de Sant Cugat.

Per això SCC considera que ara l'Ajuntament “pretén vorejar altra vegada" el que deia aquella anul·lació, que era que l'estelada no es podia col·locar “en cap espai públic". SCC condemna la desaparició del pal de la plaça Octavià però alerta que l'Ajuntament no pot tornar a col·locar una altra bandera estelada que substitueixi la desapareguda. El termini de deu dies concedit pel Jutjat i que, segons sembla, finalitza el 9 de febrer de 2017, és “per retirar la bandera partidista, no per col·locar-ne cap altra”, indica l’entitat.