Sabadell garanteix als treballadors de Smatsa que no es veurien afectats per un canvi en el contracte

El govern organitza dues audiències públiques per exposar la situació actual que creua la revisió de la concessió de la recollida d’escombraries i la neteja viària | Una trentena de persones han omplert el Centre Cívic de Can Rull aquest dilluns | Dimarts es repetirà a l’Espai Polivalent del Nord

La sessió ha reunit una trentena de persones
La sessió ha reunit una trentena de persones | Albert Segura
30 de gener del 2017
Actualitzat el 31 de gener a les 10:37h
L’Ajuntament de Sabadell insisteix en què un possible canvi en el contracte del servei de la recollida d’escombraries i la neteja viària no tindrà conseqüències negatives en els treballadors. Així ho ha traslladat el govern municipal a la trentena de persones que aquest dilluns han omplert el Centre Cívic de Can Rull per escoltar de veu dels regidors competents les explicacions oportunes sobre el procés que ha posat en marxa per revisar la legalitat de la concessió a l’empresa Serveis del Medi Ambient SA, Smatsa.
 
“Passi el que passi, si el servei se l’acaba quedant una empresa pública, una altra privada o la mateixa, hi ha una llei que diu que els treballadors conservarien els drets, salaris i condicions laborals”, ha avançat el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero. En aquest sentit, ha insistit que confien en la seva bona feina: “No qüestionem què cobreu vosaltres o les vostres condicions, el que qüestionem és on han anat a parar els diners que estem pagant i que pensàvem que anaven a vosaltres, però que no us han pagat”, apunta.
 
Pel seu cantó, el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, ha puntualitzat que la voluntat del govern és garantir el millor servei, recordant que gestioni qui el gestioni, el titular és el propi Ajuntament: “Esperem que ningú ens demani que fem la vista grossa”, ha apuntat.
 
Els treballadors i ciutadans presentat han traslladat als responsables polítics els seus dubtes i preguntes amb l’objectiu de trobar respostes, on s’ha posat de manifest aspectes com ara les situacions violentes a les quals molts cops es veuen exposats els treballadors de la via pública. “Posem tots els recursos que calgui, si cal posar una denúncia o disposar dels serveis jurídics, ho haurem de fer com treballadors que sou de la ciutat”, ha assenyalat Guerrero.
 
Aquest dimarts la sessió es repetirà aquest dimarts a les 11.00 hores a l’Espai Polivalent del Nord.