Sant Cugat reposa l'estelada de la plaça d'Octavià tot i la prohibició judicial

La setmana passada uns vàndals van tombar el pal que la feia onejar i es van endur la bandera | El consistori avalua en quins termes ha de tornar a complir la sentència cautelar i provisional que obliga a retirar-la

L'estelada torna a onejar a Sant Cugat
L'estelada torna a onejar a Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:01h
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha decidit tirar pel dret i restituir la bandera estelada de la plaça d'Octavià. La setmana passada uns vàndals van fer caure el pal que l'aguantava i van robar la bandera. La restitució es fa tot i que un jutge els hagi obligat a retirar-la, tot i que encara s'avalua en quins termes ha de tornar a complir la sentència cautelar i provisional que obliga a retirar-la

Dijous de la setmana passada la bandera va desparaèixer després que uns ciutadans anònims van desmuntar el pal on fins llavors onejava i hi van col·locar un cartell on s'hi podia llegir "Visca Catalunya lliure de nacionalisme". Els fets es van produir després que el passat 25 de gener es fes pública la sentència que obliga el consistori a retirar el símbol independentista.

Aquest dilluns, però, l’equip de govern, format pel PDECat i PSC, ha decidit reposar la bandera mentre avalua en quins termes ha de complir la sentència judicial que obliga a retirar-la de manera cautelar. La resolució judicial marca un termini de deu dies per retirar-la, i l’Ajuntament ja ha recorregut la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que encara no s’ha pronunciat, segons informen fonts consistorials.

Amb tot, divendres passat l'alcaldessa, Mercè Conesa, es va reunir amb representants dels grups municipals d’ERC-MES i CUP així com representants de les seccions locals d’Òmnium i ANC per buscar un posicionament conjunt sobre la reposició de l’estelada.