El Síndic de Greuges visita Can Puiggener pels problemes de convivència

El passat mes de novembre va obrir una investigació | S’ha reunit amb veïns del barri per analitzar la problemàtica local

Un carrer de Can Puiggener
Un carrer de Can Puiggener | Juanma Peláez
Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:06h
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va visitar la setmana passada el barri de Can Puiggener, a Sabadell, per comprovar en primera persona els problemes de convivència que han denunciat els veïns, segons ha pogut saber NacióSabadell. Ho fa després que el passat mes de novembre va decidir obrir una investigació per analitzar el cas, un fet que va generar la malestar per part del govern local.
 
Ribó va obrir la investigació al novembre, moment en què va demanar informació a l'Ajuntament sobre els problemes de convivència denunciats pels veïns de Can Puiggener i la suposada falta d'actuació per part del consistori. Els motius eren la inseguretat que apuntaven els veïns així com la manca de neteja als carrers i la presència de rates a les zones properes als contenidors causa de no recollir les deixalles.

El Síndic va visitar el barri dimarts 24 de gener i es va reunir amb representants de l’associació de veïns perquè li expliquessin de viva veu quins són els problemes que es registren a la zona i si havien millorat des de la seva denúncia pública. En la reunió, segons ha pogut saber aquest mitjà, els veïns van exposar la preocupació pels veïns que no es comporten cívicament i van denunciar que consideren que no hi ha suficient presència policial al barri.
 
De la mateixa manera, van aplaudir la tasca i el tracte rebut per part dels treballadors de Serveis Socials de l’Ajuntament. Per tot plegat, el Síndic té previst reunir-se amb l’alcalde, Juli Fernàndez, per tractar aquest tema, una trobada que encara no té data de celebració.
 
El mateix dia, Ribó es va reunir amb els treballadors del servei d’Urgències de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell amb l’objectiu de conèixer l’estat de saturació denunciat. Es tracta d’una trobada que també ha fet amb altres serveis d’Urgències d’altres centres hospitalaris catalans.