Sabadell posa en marxa el nou Pla de Pagament Personalitzat de tributs

El consistori ha editat 100.000 exemplars de la nova Guia Tributària

per Redacció, 30 de gener de 2017 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot coincidint amb l'inici del període de pagament voluntari dels primers tributs, l'Ajuntament de Sabadell ha editat, per distribuir a tots els domicilis, més de cent mil exemplars de la nova versió de la Guia Tributària. A més d'informar dels terminis i llocs de pagament dels diferents tributs municipals, facilita tota la informació sobre bonificacions, exempcions i tarificació social ja implantades a les ordenances. La gran novetat, però, és el Pla de Pagament Personalitzat, una forma de pagament flexible de tots els tributs anuals que permet triar un pagament fraccionat ajustat a les necessitats de cada contribuent: mensual, bimensual, trimestral, semestral o pagament únic.

Sigui la modalitat que sigui l'escollida pel contribuent, no hi ha interessos ni pagaments inicials, es pot tramitar per Internet i, un cop fet, la persona s'oblidarà de tràmits ja que es prorroga de forma automàtica. L’única condició és que la quota escollida no sigui inferior als 10 euros.


També en la línia de fomentar el pagament, el consistori la vol fer extensiva per pagar els deutes que el contribuent pugui tenir amb l'Ajuntament. En aquest cas, però, caldrà que les fraccions no siguin inferiors a 50 euros mensuals.

La informació dels tributs de forma més clara i entenedora


Seguint el format que ja es va posar en marxa l'any passat, la Guia, a més d'informar dels deutes tributaris, inclou la informació de l'exposició pública dels padrons, de la domiciliació dels rebuts i de les principals bonificacions o exempcions a què la ciutadania té dret. Destaquen especialment les novetats introduïdes a les ordenances del 2017.

Així, una altra de les novetats d'enguany són els llocs de pagament on, a més de les entitats bancàries, l'oficina d'atenció tributària o els caixers automàtics municipals, situats al Servei d'Atenció al Ciutadà o a la Policia Municipal, s'incorpora també la possibilitat de pagament per telèfon mitjançant targeta bancària.

L’Atenció Tributària es trasllada al Servei d’Atenció Ciutadana

Amb l’objectiu de facilitar la informació a la ciutadania, es farà també un canvi d'ubicació de l'Atenció Tributària, ja que, a partir de l’1 de febrer, es traslladarà al Servei d'Atenció Ciutadana (c. d'Indústria, 10) per tal de millorar l'atenció a la ciutadania des d'unes instal·lacions que ja disposen de l'espai i els mitjans adequats. A més, a la nova ubicació es disposa d'un caixer automàtic per facilitar el pagament al contribuent. 

 

Participació