Aigües Sabadell organitza un cicle sobre els reptes de l’aigua al món

Experts en la matèria seran els encarregats de les ponències, que s’allargaran des del mes de febrer fins al juny | El cicle de conferències, titulat Aigua i Món, serà obert a tots els sabadellencs i sabadellenques i tindrà lloc a l’Aula de l’Aigua

Joan Cristià, director d’Aigües Sabadell, i Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible
Joan Cristià, director d’Aigües Sabadell, i Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible | Cassa
Redacció
28 de gener del 2017
Actualitzat el 29 de gener a les 21:31h
Aigües Sabadell oferirà un cicle de conferències sobre l'aigua a nivell mundial i els reptes que té la humanitat per a garantir-ne l'accés a tota la població. La iniciativa, que té per títol Aigua i Món, s'emmarca en els actes commemoratius de celebració del 30è aniversari del programa educatiu mediambiental Educassa i comptarà amb la participació de cinc experts en la matèria. 

“El cicle s’ha dissenyat de forma que permeti als assistents tenir una visió global de l’aigua a nivell mundial”, explica Joan Cristià, director d’Aigües Sabadell. I és que l’activitat formativa va més enllà de la realitat local i pretén transmetre els reptes que té la humanitat per garantir l’accés a l’aigua potable a tota la població.

El cicle, destinat a un públic adult, vol tornar a incidir als més de 140.000 sabadellencs i sabadellenques que han passat per l’Educassa en els seus 30 anys d’història; la majoria ja majors d’edat i, per tant, amb capacitat i interès per augmentar els seus coneixements en aquest camp.

Totes les ponències, que tindran lloc entre els mesos de febrer i juny, se celebraran a l’Aula de l’Aigua, el nou equipament d’Aigües Sabadell recentment inaugurat en el marc del 30è aniversari de l’EDUCASSA.

Les ponències i els ponents

El proper dijous, 2 de febrer, a les 18:00 hores, el doctor en biologia i sociòleg Ramon Folch serà l’encarregat d’inaugurar el cicle amb una ponència introductòria sobre l’estat de l’aigua potable al món i els principals reptes del segle XXI. El conegut meteoròleg i home del temps de TV3, Francesc Mauri, serà l’encarregat de presentar els problemes associats al canvi climàtic i explicar què podem fer amb la nostra activitat diària per mitigar-lo. La seva ponència serà dimarts 7 de març a les 12:00 hores.

Els mesos d’abril i maig es dedicaran a la reutilització i l’eficiència de l’aigua. Per la seva part, Jordi Oliver, doctor en Ciències Ambientals i investigador associat a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) serà l’encarregat d’exposar experiències sobre reutilització de l’aigua, com les que ja es porten a terme a la ciutat. Oliver pronunciarà la seva ponència dijous 6 d’abril a les 18:00 hores.

D’altra banda, el doctor i enginyer agrònom Joan Girona, parlarà de l’ús eficient de l’aigua a l’agricultura dijous 4 de maig, també a les 18:00 hores. Girona és investigador del Programa Ús Eficient de l’Aigua, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat de Catalunya.

El punt i final al cicle de conferències serà dijous 8 de juny a les 18:00 hores de la mà de Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals i investigador de l’Institut de Ciència de Tecnologies Ambientals (ICTA). Boada explicarà els objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l’ONU i que Aigües Sabadell ja ha integrat en la seva estratègia corporativa.

30è aniversari de l’Ecucassa

El cicle Aigua i Món és una iniciativa commemorativa més del 30è aniversari de l’Educassa, celebracions que van començar el passat mes de setembre amb la inauguració de l’Aula de l’Aigua i que han continuat aquest mes de gener, amb l’estrena de dues noves activitats educatives en el marc del programa: Dins l’Aigua i On és l’aigua, destinades als estudiants d’entre 3 i 9 anys.

Aquestes no seran les úniques activitats de celebració, doncs Aigües Sabadell ja està programant un acte públic per premiar els guanyadors del Concurs de Dibuix del 30è Educassa i una exposició retrospectiva al Casal Pere Quart de Sabadell.