L'Ajuntament es personarà com acusació popular a Ca n'Alzina però no a Cal Balsach

El PSC se sumà a la proposta que aborda la investigació en què s’inclou Ayuso, però el govern declina fer el mateix amb la que hi ha Maties Serracant | La portaveu d’El Tallaret deixa retratats tots els grups municipals per la lentitud i politització de la seva iniciativa

Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:13h
L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat personarse com acusació popular en el cas de Ca n’Alzina, en el qual s’investiga diverses irregularitats a l’entorn d’aquesta finca, com ara l’abocament de terres o la construcció d’edificis de manera il·legal. La proposta va comptar amb el suport del PSC, el portaveu del grup municipal del qual, Josep Ayuso, està investigat en aquest cas.
 
El punt va iniciar amb una intervenció de l’advocat de l’Associació Lliure d’Advocats i Advocades de Catalunya Rafael López, que va plantejar la necessitat que l’Ajuntament es personés i fos part activa en defensa d’unes “accions que lesionen els interessos públics”. Al seu torn, Ayuso va avançar el seu vot a favor amb la finalitat “que se’n puguin depurar totes les responsabilitats”, i va demanar coherència al govern perquè fes el mateix amb el cas de Cal Balsach.
 
No va ser així. Tot i que les dues mocions es presentaven de manera separada, es van acabar mesclant, i això es va poder veure en totes les intervencions. De fet, tant Carles Rossinyol (CiU) com Esteban Gesa (PP) ja van avançar que parlarien dels dos casos en la primera intervenció. El govern, però, no es va sumar a la causa de Cal Balsach, en considerar que en aquell cas no es generava cap afectació lesiva per als interessos de la ciutadania.
 
Clatellot del col·lectiu El Tallaret
 
Abans de començar a tractar la moció relativa a Cal Balsach, la portaveu del col·lectiu El Tallaret, Eva Grau, va fer un discurs en què va repartir per a tots els grups municipals, tant els que es troben a l’oposició com els que formen part del govern. Frau va començar el seu parlament destacant el caràcter ciutadà del col·lectiu, motiu que els empeny a seguir endavant.
 
“Aquest govern diu ser un govern de canvi, i mentrestant aquí estem, per tercer hivern consecutiu, el govern ha canviat, i hem avançat com mai, però seguim igual que el 2016, el 2015 i el 2014, Maties Serracant es va reincorporar al govern al desembre, i si hi ha motiu per a la seva reincorporació, no n’hi ha per a seguir endavant amb el projecte?”, es preguntava Grau. I tot seguit va carregar contra l’oposició, a qui va acusar d’un silenci.
 
“Ho reconeixem, no hem fet les coses bé, en altres paraules, hem fet tot allò que vosaltres ens heu dit que havíem de fer. El nostre error ha estat, doncs, confiar en vosaltres i fer-vos massa cas. Promeses, paraules i més paraules. Ens heu tancat les vostres portes i ens acorraleu a un carreró sense sortida. Judicialitzeu la política i de retruc a El Tallaret”, va apuntar Grau.