sanitat

Els treballadors d'Urgències del Taulí exigeixen més llits i recursos

Afirmen que els malalts s'acumulen als passadissos i als boxes i demanen que s'obrin més llits a planta | El proper 2 de febrer se celebrarà una manifestació en favor de la sanitat pública de qualitat

per Norma Vidal, Sabadell | 26 de gener de 2017 a les 13:20 |
Els empleats d'urgències en roda de premsa a l'Hospital Parc Taulí | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors del servei d'Urgències de l'Hospital Parc Taulí ja no poden més. Els empleats asseguren que estan "sobresaturats de feina" i exigeixen una solució per posar remei al "col·lapse" que asseguren que el centre sanitari arrossega des de fa almenys dos anys. La plantilla demana a la direcció que habiliti més llits per donar resposta als malalts que denuncien que s'acumulen als passadissos i als boxes. Els treballadors, juntament amb entitats de veïns de Sabadell, han convocat una manifestació en favor de la sanitat pública i de qualitat pel proper dijous, 2 de febrer. 

Segons ha explicat la portaveu dels empleats d'urgències, Maria Expósito, el col·lapse del servei d'Urgències no és puntual ni està vinculat al virus de la grip, sinó que es tracta "d'una situació estructural de fa dos o més anys". Expósito denuncia que els professionals estan "sobresaturats de feina" i alerta que en alguns cassos s'ha arribat a situacions límit: "La gent agafa baixes i es fan informes a salut laboral per la situació en què es troben", comenta.


La representant dels treballadors afirma que tot i que la capacitat del servei és de 34 pacients, actualment se n'atenen una setantena, el que ha convertit en un fet habitual haver d'instal·lar pacients als passadissos o ubicar dos malalts en un mateix box. 

"Ens agradaria que la direcció ens escoltés i posés mitjans per pal·liar aquesta situació d'angoixa que vivim", apunta Expósito, que demana més llits i recursos perquè els malalts no hagin d'esperar una setmana per pujar a planta. "Segur que es poden buscar espais, ja sigui aquí o en d'altres hospitals", apunta. Amb tot, adverteix que no són partidaris de derivar pacients a centres privats com s'ha plantejat aquesta setmana. 


La portaveu dels treballadors també ha indicat que les retallades que s'han dut a terme en l'atenció primària i la manca de coordinació entre els hospitals i els CAP, han contribuït a aquesta situació de saturació. "Sabadell és una àrea molt gran, engloba molta gent i l'Hospital Parc Taulí no pot donar un servei de qualitat a tothom, cal fer alguna cosa més des de les institucions". 

Per tot plegat, els treballadors de l'Hospital Parc Taulí, juntament amb representants veïnals i d'altres col·lectius de la ciutat, duran a terme una manifestació pels carrers de Sabadell "en favor de la sanitat pública de qualitat". 

 

Participació