1 de 10
ACCIÓ SOCIAL

El nou centre de tarda dels Merinals atendrà una trentena de joves per setmana

L'equipament, ubicat a la Casa dels Pins del barri i gestionat per l'Associació Juvenil Esquitx, obrirà protes l'1 de febrer | L'objectiu municipal és que el darrer trimestre de 2017 la instal·lació ampliï els seus serveis i esdevingui el primer Centre Obert de la ciutat oferint atenció a nens i joves de 0 a 18 anys

L'equip de l'Esquitx que gestionarà el centre amb representants municipals | Norma Vidal
per Norma Vidal, Sabadell | 25 de gener de 2017 a les 13:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou Centre de Tarda del barri dels Merinals de Sabadell obrirà portes el proper 1 de febrer. L'equipament, que està ubicat a la Casa dels Pins, estarà gestionat per l'Associació Juvenil Esquitx i atendrà en una primera fase una trentena de joves de 12 a 18 anys cada setmana. L'objectiu és que abans que acabi el 2017 aquesta instal·lació esdevingui el primer Centre Obert de Sabadell, ampliant els seus serveis a nens i joves de 0 a 18 anys. L'acció s'emmarca en el Pla d'Acció Social municipal per lluitar contra les desigualtats i que inclou l'objectiu de dotar la ciutat d'una desena d'equipaments d'aquestes característiques abans que acabi el mandat. 

El nou espai compta amb dues plantes i diverses sales on els usuaris podran rebre el suport de dues educadores. "La tarda comença amb el berenar i després es fan activitats per ajudar-los en àmbits com l'aprenentatge escolar per exemple perquè hi ha molts joves que tenen mancances", comenta Sergi Asensio, director de l'Esquitx que assegura que aquests moments també s'aprofiten per treballar hàbits d'higiene. 

 

Una de les sales per a infants del nou centre de Els Merinals. Foto: Norma Vidal


Un altre dels pilars bàsics del centre és l'educació en el lleure. En aquesta direcció s'hi faran diverses activitats relacionades amb el joc i s'explicaran contes, es muntaran tallers i també sortides. "Cal incidir també en les conductes sociabilitzadores", comenta. 


Asensio afegeix que l'equipament inclou espais familiars adreçats als infants més petits i les famílies que n'esdevinguin usuàries en la segona fase. Alhora assenyala que disposen de rentadores i banys amb dutxes per atendre necessitats especials de famílies amb problemes econòmics que per exemple no puguin fer front a la factura de l'aigua o que pateixn problemes estructurals o relacionats amb la seva procedència. 

Per la seva banda, Albert Franch, president de l'Esquitx, s'ha mostrat molt satisfet amb el projecte i ha assegurat que l'obertura del centre és la culminació d'una "llarga reivindicació". 

10 Centres Oberts abans que acabi el mandat

El regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha explicat que l'obertura d'aquest espai de tarda als Merinals s'emmarca en el Pla d'Acció Social del govern local que contempla la posada en marxa d'una desena de centres oberts a la ciutat, que permetran passar de 180 a 300 usuaris. 
 

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha visitat el nou centre amb els tinents d'alcalde del consistori i el regidor d'Acció Social. Foto: Norma Vidal


En aquesta línia ha explicat que de cara el mes de març arrencaran les obres a un altre equipament ubicat a La Plana del Pintor on està previst que abans de finals d'any també obri portes un altre equipament d'aquestes característiques. 

"Si hem d'invertir en algun camp, és en el de la infància", ha apuntat Fernàndez que assegura que la voluntat del govern és fer una ciutat "més justa i equitativa" on es doni suport als infants i adolescents que es troben en risc d'exclusió. 

Per la seva banda, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que la posada en marxa d'aquest centre té per objectiu "transformar i canviar una realitat invertint els recursos en generar oportunitats". 

"Amb aquest centre avancem en aquesta estratègia que vol donar a infants i joves el màxim nombre d'oportunitats", ha dit el batlle que ha recordat que l'estat espanyol és el quart d'Europa per la cua que menys recursos destina a pobresa infantil. 

L'obertura del centre dels Merinals ha suposat una inversió de 60.000 euros, i la segona fase que permetrà convertir-lo en un Centre Obert compta amb un pressupost de 75.000 euros. 

 

 

Participació