Enric Millo es compromet a reactivar el soterrament de la R2 a Montcada

El delegat del govern s'ha reunit amb els representants municipals i membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total | S'ha desconvocat la protesta prevista per aquest divendres

Els representants montcadencs es van reunir amb Enric Millo dimarts
Els representants montcadencs es van reunir amb Enric Millo dimarts | Ajuntament de Montcada
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:08h
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s’ha compromès a realitzar les accions necessàries per desencallar el soterrament de la línia de Portbou (R2) al seu pas per Montcada i Reixac. Aquesta és la conclusió de la reunió que han mantingut una delegació montcadenca i el representant de l’executiu espanyol després de l'atropellament mortal del passat 9 de gener i la protesta ciutadana que va dur-se a terme. Fruit de la trobada, s'ha acordat desconvocar la concentració prevista davant la delegació del govern per aquest divendres.

En la reunió que es va celebrar dimarts, Millo va anunciar que parlarà amb el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, per reactivar el conveni i la comissió -integrada pels ajuntaments de Montcada i Reixac, Barcelona, Generalitat i Ministeri de Foment-, que es va iniciar el passat mes d’abril de 2016 després del compromís de l’exministra de Foment, Ana Pastor, d’avançar i actualitzar el projecte del soterrament.

En aquesta línia va dir que havia parlat personalment amb el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, sobre la situació del projecte del soterrament a Montcada i Reixac i es va oferir a organitzar una reunió amb el ministre i acompanyar la delegació montcadenca a Madrid.

La finalitat principal es aconseguir incloure una partida pressupostària per al soterrament en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017. El representant estatal també va dir que fins que arribi el moment de l’execució del projecte del soterrament reclamarà a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) la implementació de mesures de seguretat a les vies i passos a nivell al municipi.

L'alcaldessa de la ciutat, Laura Campos, ha valorat com “molt positiva” la trobada i ha assegurat que han observat "molt bona predisposició per part del delegat". Campos va aprofitar la reunió per convidar al delegat del govern a l’homenatge a les víctimes del tren, previst per al proper 9 de març, i a visitar el municipi i conèixer la zona que es demanda soterrar. 

D’altra banda, el consistori i la plataforma ciutadana estan organitzant un desplaçament a Madrid en autobusos per al dia que es debati al Congrés la Proposició No de Llei, que tots els grups municipals s’han compromès a impulsar per mitjà dels seus representants parlamentaris, per incloure una partida del soterrament als Pressupostos Generals.