La jutgessa torna a obligar Sant Cugat del Vallès a retirar l'estelada de la plaça d'Octavià

La magistrada adverteix que no es pot posar enlloc més | El consistori, diu, va incomplir la sentència que l’obligava a treure-la de la plaça Lluís Millet perquè la va traslladar a la plaça d'Octavià

per NacióSabadell , 25 de gener de 2017 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La titular del Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona, Elsa Puig, ha tornat a obligar l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a retirar una estelada que el consistori ja va haver de retirar de la plaça Lluís Millet el 23 de novembre del 2016, i que va traslladar a la plaça d'Octavià. A la sentència, que condemna en costes de 300 euros l’Ajuntament, la magistrada adverteix al consistori que no pot tornar-la a col·locar enlloc més, perquè estaria incomplint el mandat judicial igual que va passar el primer cop.

Tot plegat després d’una demanda de Societat Civil Catalana, que va instar la primera retirada de l’estelada i que després va denunciar que, en realitat, el que havia passat és que l’Ajuntament l’havia canviat de lloc. 


La jutgessa recorda a la sentència que les parts estan obligades a complir les sentències “en la forma i termes” que s’hi consignin. Afegeix, en el mateix sentit, que seran nuls “de ple dret” els actes i disposicions contraris als pronunciaments de les sentències.

Admet que en la primera sentència s’ordenava la retirada de l’estelada de la plaça Lluís Millet, que era on onejava. Però afegeix que els fonaments del dictamen eren “clars” en el fet que l’estelada “no podia col·locar-se a cap espai públic”.


És per això, indica la magistrada, que la decisió de l’Ajuntament de traslladar l’estelada de la plaça de Lluís Millet a la plaça Octavià “vulnera allò acordat en l’esmentada sentència”.

També remet a diverses manifestacions públiques de l’alcaldessa del municipi, Mercè Conesa, que demostren, a parer de la jutgessa, “de manera ben clara”, la “voluntat d’actuar vorejant allò resolt al procediment”. La sentència recull literalment declaracions on Conesa deia “tantes vegades com es retiri l’estelada, tantes vegades la tornarem a penjar”.

Per tot plegat la jutgessa anul·la l’actuació de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès que va consistir en col·locar l’estelada a la plaça d'Octavià, “per ser contrària a allò resolt a la sentència” anterior, i ordena “la retirada de la citada estelada”. A més, adverteix al consistori “que no podrà col·locar-la a cap més espai públic” i li imposa les costes judicials amb un topall de 300 euros.

 

Participació