L'Escola Municipal de Música de Sabadell celebra el seus 125 anys de vida

La celebració inclou dues grans produccions, concerts, trobades i intercanvis, amb la participació de professionals de prestigi com Daniel Ligorio, Josep Vila o Maria Hinojosa | El tret de sortida serà un concert de música de cambra a l'Hospital Parc Taulí

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:07h
Més d’una vintena d’activitats i propostes commemoraran al llarg de 2017 el 125 aniversari de l’Escola Municipal de Música. Es tracta d'un programa extens i variat que tindrà l’alumnat de l’Escola de Música i Conservatori com a grans protagonistes i que comptarà amb la col·laboració de diferents músics professionals, institucions i entitats.

Les activitats s’iniciaran aquest divendres 27, amb un concert de música de cambra a l'Hospital Parc Taulí. Començarà llavors un programa que s’allargarà fins al desembre i que preveu la posada en escena de l'òpera Meninos, del compositor de l’Escola de Música i Conservatori Josep Maria Pladevall, que s’estrenarà el 6 i 7 d’abril; i la cantata 50 milions de segons, de Joan Vives i Piti Espanyol, a càrrec de 200 alumnes dels cors infantils de l’Escola de Música i una orquestra de l’àrea de modern del Conservatori. Totes dues es representaran a La Faràndula.

A la programació també hi participaran antics alumnes o professors, consolidats ja com a músics i cantants de reconegut prestigi, com ara Daniel Ligorio, Blai Navarro, Nora Girbau, Josep Ma Almirón, Josep Lluís Puig, antics alumnes de l’aula de flauta travessera, Josep Vila o Maria Hinojosa. Així mateix hi haurà un concert del quartet Mèlt i un altre del cor Pax.

El programa es clourà al desembre amb els tradicionals concerts de Nadal, entre els quals se n’ha previst un d’extraordinari dins el cicle de cambra que organitza Joventuts Musicals i que comptarà amb la participació d’alumnes i exalumnes del Conservatori.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat la ferma aposta del govern local per la formació musical: "Hem incrementat en un 30 % el pressupost de funcionament dedicat a l’Escola de Música respecte al 2015, fet que ha permès dotar de més instruments per al Banc d’Instruments", ha assenyalat.

A més, Berlanga ha afegit que l'executiu local està treballant per estendre la formació musical gratuïta a tots els barris d’entorn més desafavorits i ha explicat que ja hi ha en funcionament setze tallers de diferents disciplines artístiques amb la col·laboració de l’Escola de Música.

Per la seva part, el director de l’Escola de Música i Conservatori, Joan Morera, ha comentat que s'ha treballat perquè la celebració compti amb "el màxim nombre d’alumnes del centre".

Trobada d’antics alumnes, dos intercanvis i una exposició

A més dels concerts de format més tradicional, al mes de maig, les aules de metalls, cordes, percussions i guitarres del centre municipal organitzen una trobada concert amb antics alumnes, que es materialitzarà amb diversos concerts a centres cívics de la ciutat.

Els 125 anys seran l’eix central d'una exposició que al març es podrà veure al Casal Pere Quart i que s’obrirà amb un Concert Històric, en què professorat del centre municipal interpretarà obres escrites per docents de l’Escola de Música i Conservatori al llarg del temps.

També enguany, com a part de la commemoració, alumnes dels últims cursos del Conservatori faran dos intercanvis: el primer amb la Simfònica de la Musikschüle de Koblenz (Alemanya). A finals d’abril es farà l’anada a Koblenz i el 2018 la tornada. El segon serà amb la banda juvenil de la Cultural Instructiva Unión Musical de Genovès. En aquest cas, l’anada serà al març i la tornada a l’octubre amb un Concert a dues bandes al parc del Nord de Sabadell.

Implicació de l’Escola Illa

Dins el programa destaca la col·laboració de l’Escola Illa. Alumnat dels cicles formatius del centre municipal d’art i disseny han creat el logotip del 125è aniversari i la imatge dels cartells i dels programes de mà. També s'ha realitzat el disseny i la producció d'una serigrafia commemorativa i s'està treballant en l’escenografia i en la imatge gràfica de l’òpera Meninos.