Noves espècies d'ocell fan niu al Parc Catalunya

Les caixes niu que ha instal·lat l'Ajuntament s'han omplert en un 80% | Hi estan nidificant ocells que són depredadors naturals de les erugues i de les crisàlides de la processionària del pi

Parc Catalunya
Parc Catalunya | Ajuntament de Sabadell
Redacció
25 de gener del 2017
Durant aquest mes de gener, s’ha fet el seguiment de les caixes niu col·locades en arbres del Parc Catalunya i s'ha comprovat que gairebé el 80% estan plenes. L'Ajuntament ha fet una valoració positiva de la dada, ja que suposa un pas endavant per afavorir la biodiversitat a la ciutat, ja que permet que hi nidifiquin ocells que són depredadors naturals de les erugues i de les crisàlides de la processionària del pi.  

Al mes de juny de 2015 l’Ajuntament va col·locar a diferents parcs de la ciutat –el bosc de la Concòrdia, el bosc de Ca n’Oriac, el Parc Central del Vallès, entre d'altres– 30 caixes d’ocell amb l’objectiu d’afavorir la biodiversitat en els espais verds de la ciutat i de millorar els equilibris ecològics entre diferents espècies animals.

Amb aquesta actuació es volia afavorir la presència dins l’espai urbanitzat d’ocells passeriformes insectívors (mallerengues, raspinells, pardals...), que són depredadors naturals de les erugues i de les crisàlides de la processionària del pi, una plaga que any rere any afecta els pins de la nostra ciutat.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que “aquesta dada és molt satisfactòria, ja que indica que les mesures que vam dur a terme per afavorir la biodiversitat als espais verds de la ciutat estan donant fruits”.