L'Ajuntament llança un missatge de calma a la plantilla de Smatsa

El col·lectiu ha manifestat el seu temor davant la voluntat d'anul·lar la concessió amb l'empresa encarregada de la neteja viària i la recollida d'escombraries | El govern destaca que es tracta d'un procés contra l'empresa i no contra els empleats

Un camió de Smatsa a Sabadell
Un camió de Smatsa a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
24 de gener del 2017
L'Ajuntament de Sabadell calma els ànims dels treballadors de Smatsa, que ahir van manifestar la seva preocupació pel futur de la seva feina després que el govern va anunciar la intenció d'anul·lar la concessió firmat l'any 2012 amb l'empresa encarregada de la neteja viària i la recollida de les escombraries. L'executiu local ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als empleats.

A través d’un comunicat, CCOO, UGT i USOC manifestaven la seva incertesa davant l’anunci, motiu pel qual es van reunir amb el regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero, i el de Serveis Centrals i Nova Economia, Albert Boada. En declaracions a NacióSabadell, els dos regidors coincideixen en el resultat positiu de la trobada, on volen deixar clar que qui es posa en entredit és l'empresa, no els empleats.

"Aquesta situació no és responsabilitat dels treballadors, no posa en dubte la seva professionalitat, volem ser molt clars amb això: aquesta revisió de la legalitat del contracte en cap cas afecta la continuïtat del servei i molt menys dels llocs de treball", assenyala Guerrero. En aquest sentit, afegeix que la revisió dels incompliments de l’empresa tampoc té res a veure amb els treballadors: "Tot el govern confia en la professionalitat dels treballadors, i mantenim oberts tots els canals de diàleg perquè ens facin arribar les seves preocupacions i les seves propostes de millora", apunta

Boada també assenyala que l'objectiu de tot plegat és que el servei funcioni correctament. "Cal aclarir per què es va fer un contracte de 15 anys quan havia de ser de quatre; i exigir un servei eficient, eficaç i al preu just” Vetllar per la legalitat, i pels bons serveis, això no va de si els treballadors han fet o no la seva feina, això va d'aclarir on són els 6 milions d’euros de sobrecost”, apunta.

Cal recordar que l'Ajuntament ha destacat que una de les opcions, en cas que es declari nul el contracte, passaria per municipalitzar el servei. En cas que això passi, es podria subrogar tota la plantilla, que compta amb uns 400 treballadors.