Quatre joves de Reus i Barcelona fan un documental sobre l'explotació tèxtil

Per poder acabar el projecte, que vol denunciar el cas de les treballadores a l'Índia, necessiten aconseguir 6.000 euros a Verkami

per ES/Redacció , 9 de desembre de 2014 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge del documental. Foto: No Dust Films.
 

Quatre joves emprenedors, dos de Reus i dos de Barcelona, mitjançant el col·lectiu No Dust Films es troben immersos en una campanya de micromecenatge a través del portal Verkami, que fins a finals de desembre tenen l’objectiu d’aconseguir el suport necessari per poder finalitzar el documental Les costures de la pell que tracta sobre les treballadores tèxtils a l’Índia. El projecte va néixer el maig de 2013, quan la Cèlia Vila i l’Enric Escofet, van viatjar a l’Índia per conèixer de primera mà la situació de les treballadores tèxtils asiàtiques. Així mateix,després de sis mesos de convivència, el resultat d’aquesta experiència té forma de documental i es diu Les costures de la pell.


Les treballadores volen aconseguir un futur digne

El documental tracta sobre la Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s’han convertit en activistes de la Garment Labour Union; un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l’únic camí per assolir unes condicions de treball justes implica assumir una confrontació directa amb els seus patrons. Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d’apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, «Els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers».


Segons No Dust, Les Costures de la Pell és un documental que té la voluntat d’explorar la problemàtica d’aquestes treballadores i ho volen fer assumint des d’un principi que «el nostre model de societat i consum té una contrapartida a un altre costat d'un món globalitat». Per aconseguir-ho necessiten recaptar un total de 6.000 euros que destinaran a finalitzar el documental i que tingui un acabat professional per poder-lo projectar als cinemes, fer una bona promoció per retransmetre el missatge de les protagonistes al màxim nombre de gent, fer front a les despeses de producció i traducció, i per últim en el cas d’obtenir beneficis destinarien una part a les treballadores que van col·laborar per fer el projecte possible.

A més, durant aquest mes duran a terme diverses activitats per donar a conèixer el projecte que es poden consultar a través des del seu canal oficial de Facebook. 

 

Arxivat a:
Societat, Verkami, documental
Participació