Del celler a la taula: Vidirecte.cat

per Ferran Plana i Enric Sabaté , 27 d'abril de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quedem en un bar amb la Mar Andreu, responsable de comunicació i màrqueting d’un nou projecte en el sector de la venda de vi. Es tracta de Vidirecte.cat , una plataforma virtual per donar a conèixer vins, caves, licors i cerveses catalans amb la voluntat de posar en contacte consumidor i elaborador a través de la xarxa. Actualment hi ha una vuitantena de cellers adherits i més de 150 vins. La gran quantitat de cellers i vins de petita producció que hi ha a les nostres denominacions d’origen fa que s’hagin de buscar nous canals de distribució i venda que fugin una mica del mètode tradicional. En aquest portal, l’elaborador controla tota la informació sobre els seus productes i pot decidir preus i promocions i està en contacte amb el consumidor final.
 
Vidirecte.cat disposa d’unes instal·lacions on els productors tenen un petit estoc de vi, i des d’allí s’envien les comandes, que arriben el client amb un màxim de 72 hores. La comanda mínima és de trenta euros i les despeses d’enviament corren a càrrec de l’empresa. Un aspecte molt interessant és que es poden fer comandes amb caixes combinades amb diferents vins. Actualment hi ha vins de totes del denominacions catalanes. Una altra eina que crida l’atenció es que es poden fer maridatges i d’aquesta manera pots comprar el vi que més bé vagi amb l’àpat o celebració que es vulgui fer; també hi ha un servei per fer regals. La Mar ens comenta que estan contents també amb les vendes de cava, i últimament també tenen molta acceptació els vins ecològics i biodinàmics.

 
A part de la comercialització, Vidirecte.cat vol ser un referent informatiu del món i de la cultura del vi. Amb bones iniciatives com aquesta hem d’aconseguir que es consumeixi més vi català i de proximitat al nostre país.L'equip de Vidirecte.cat.

 

Participació