L'Hospital Sant Joan podria no pagar les nòmines en els pròxims mesos

La situació es veu agreujada perquè el govern de la Generalitat a través de CAT Salut deu 10 milions d’euros a l’hospital reusenc

per ES/Redacció, Reus | 17 de novembre de 2014 a les 10:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d’arxiu de l’Hospital de Sant Joan de Reus. Foto: delCamp.cat
 

L’Hospital Sant Joan de Reus podria no fer front al pagament dels salaris dels 1.500 treballadors que treballen en les instal·lacions en els pròxims mesos. Aquest fet es podria produir a causa de què el govern de la Generalitat a través de CAT Salut deu 10 milions d’euros a l’hospital reusenc.


A més, segons Ràdio Reus en els dos darrers mesos només s'ha fet efectiu el 50% del pagament consensuat del pressupost anual. Aquesta mateixa situació econòmica ja s’havia viscut a finals d’any però en aquests moments es veu agreujada a causa del fet que amb la reestructuració d’Innova a Reus Serveis Municipals, no es permet el cash pooling entre el hòlding d'empreses, o sigui el traspàs de fons de les empreses que són rendibles a les que no ho són i tampoc dins del mateix Grup Salut entre els quals es troba l’Hospital Sant Joan de Reus, el Centre Mèdic i Quirúrgic i l’Hospital de Móra, i per una altra banda, els hospitals i centres de SAGESSA de les Terres de l’Ebre. Aquest mecanisme per tal d'aconseguir liquiditat entre les empreses públiques va ser el principal maldecap de l'anterior mandat sota la batuta de Lluís Miquel Pérez però el nou govern municipal ho va voler aturar per evitar la fuga de fons entre empreses.

Per una altra banda, la llei obliga a pagar primer els proveïdors i els impostos i això deixa en darrer lloc els sous. D'aquesta manera, els tècnics de l’Hospital van demanar la contractació d’un mínim de set milions d’euros per poder pagar les nòmines, encara que finalment per el moment els bancs només han donat la meitat, tres milions i mig. 


Tot i això, fonts de l’Hospital Sant Joan han assegurat a ReusDiari.cat que «la nòmina del mes de novembre està garantida» i que « s’està elaborant un pla de contingència per fer front als pagaments de la paga extra i de la nòmina de desembre». Per acabar, han volgut explicar que el centre de Reus no és l’únic que es troba en aquesta situació. «Cal assenyalar que aquest no és un problema exclusiu de l’Hospital Sant Joan, sinó que ho és de tota sanitat catalana», han dit des de l’hospital reusenc.

 

Participació