Les floristeries de Reus esperen un Sant Jordi «una mica millor»

Les floristeries esperen que millori la venda de roses respecte de l’any passat i confien que la Guàrdia Urbana controlarà més la venda ambulant

per Marc V. Pesquer , 23 d'abril de 2013 a les 08:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La rosa vermella de la varietat freedom segueix sent la més venuda. Foto: ReusDiari.cat

Enguany les floristeries esperen que millori la venda de roses respecte l’any passat i confien que la Guàrdia Urbana controlarà més la venda ambulant. La rosa vermella de la varietat freedom segueix sent la més venuda.


Un Sant Jordi una mica millor

La propietària de la floristeria Myosotis Cesca Camí explica que espera un Sant Jordi «una mica millor» que l’any passat, tot i la competència de la venda ambulant, i confia que la Guàrdia Urbana prestarà més atenció a la venda no autoritzada. «De roses en ven tothom», comenta Cesca Camí, «si venen roses a qualsevol lloc o si vas a qualsevol comerç i et regalen una rosa, els clients ja no els cal anar a les floristeries». Es queixa que la venda ambulant denigra la feina de les floristes perquè en rebaixa la qualitat. «Fins i tot a les gasolineres trobes roses. Què fan les gasolineres venent roses?». Aquest tipus de venda suposa una competència deslleial que afecta molt les floristeries, per això reclamen que cada comerç es quedi en el seu sector i deixin aquest espai per a les floristeries. També argumenta que les botigues han de pagar impostos, cosa que no fan moltes parades de venda ambulant, això fa que les floristeries no puguin aguantar contra aquesta competència.


La floristeria Myosotis intenta renovar-se cada Sant Jordi i procura que la decoració de les roses sigui diferent cada any. Enguany venen roses amb dracs de peluix, o amb cons decorats amb diferents estils. «També tenim roses per als més petits, amb cons on hi ha el Sant Jordi o la princesa». Tot i així, hi ha coses que no canvien. La rosa que més es ven segueix sent la vermella de la varietat freedom, però també hi ha qui prefereix roses d’altres colors, blanques grogues o la rosa blava. El preu de les roses se situa entre 3 euros les més econòmiques fins a 12 euros les més elaborades. Segons ens explica la propietària de Myosotis, la majoria de les seves roses són roses provinents de l’Equador, però també de Vilassar de Mar.

Massa venda ambulant


A la Floristeria Joana Corts també esperen que aquest Sant Jordi sigui millor que l’any passat i que la Guardia Urbana faci complir la normativa municipal. «Hi ha massa venda ambulant i això fa que les floristeries hàgim de tancar», explica Joana Corts, la propietària. Segons comenta Joana Corts, la rosa vermella, la freedom, és la que més es ven, també d’altres colors, blanques, grogues. «La negra també té sortida, però de cada 100 roses vermelles unes 10 són d’altres colors».

La Floristeria Joana Corts venen roses de collita pròpia. Segons explica la propietària, «moltes floristeries porten les roses de fora, nosaltres som productors». La floristeria elabora roses amb estructures vegetals fetes amb tiges, però també se’n poden trobar amb una decoració més senzilla. Venen les roses a partir de 2 euros fins a 10 euros les roses amb estructures, o més segons el que demani el client.

 

Arxivat a:
Sant Jordi
Participació