Prohibit vendre roses

Les entitats amb estand a Reus durant la diada de Sant Jordi no tindran autorització per vendre roses naturals

per Redacció , 18 d'abril de 2013 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les entitats de Reus tindran prohibit vendre roses naturals. Foto: Laia Solanellas. 

A Reus, per Sant Jordi, les entitats sempre havien pogut vendre roses durant aquesta diada per obtenir uns ingressos extra. Enguany, però, segons ha pogut consultar ReusDiari.cat a l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC), en les bases de participació l'Ajuntament no permet que les entitats puguin vendre roses, sinó que seran les floristeries exclusivament les autoritzades per vendre la tradicional rosa de Sant Jordi.


Tot i que l'IMAC assegura que les bases no han estat canviades i aquesta norma existeix des de sempre, enguany és possible que la Guàrdia Urbana de Reus segueixi les instruccions al peu de la lletra i intercepti les roses que les entitats posessin a la venda durant la diada de Sant Jordi.

El detonant de tot plegat han estat els floristes, que, cansats de veure com cada any les entitats baixaven els preus durant la tarda per poder vendre totes les roses, han decidit posar el crit al cel i fer efectiu el seu dret de ser les úniques parades amb autorització per vendre roses naturals. Els preus de les roses a les parades d'entitats oscil·len entre els 2 euros i els 4 euros, mentre que a les parades de les floristeries és habitual veure roses a partir de 5 euros. Els floristes van denunciar aquest fet a l'Ajuntament de Reus per tal que aquest posés punt i final a aquestes pràctiques, i el consistori ha decidit fer-los cas.


Per a moltes entitats aquest ha estat un cop dur en una diada que ha de ser del tot festiva, i és que en moments de crisi econòmica qualsevol font d'ingressos és essencial per poder mantenir les activitats que s'ofereixen. És el cas de l'Agrupament Escolta La Mulassa, que amb la prohibició de vendre roses perdrà la principal font d'ingressos per dur a terme les seves activitats. Segons ha explicat Aleix Melich, un dels caps de l'agrupament, «estem molt enfadats amb aquesta situació, ja que és una part important del nostre finançament perquè no rebem subvencions de la Generalitat. A més, és una activitat que hem fet tota la vida i serveix perquè els escoltes més joves aprenguin a agafar responsabilitats». 

En el cas de l'AE Mulassa, com en molts altres, les roses ja han estat encarregades i no saben què faran el dia de la diada de Sant Jordi. Des de l'IMAC s'assegura que les entitats ja van ser advertides de la situació en el moment de fer la petició per posar l'estand, i que se'ls va recomanar vendre roses de manera creativa, com roses de paper; tanmateix, les entitats asseguren que van ser avisades que la prohibició enguany seria estricta durant la darrera reunió, que es va celebrar aquest divendres passat. Amb les roses ja encarregades serà complicat que les entitats es facin enrere, i ja estan cercant formes creatives per poder vendre el producte.

 

Arxivat a:
Sant Jordi
Participació