Llibres per al naturalista

per Màrius Domingo , 20 d'abril de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com passa, el temps! Encara no fa quatre dies que ha començat la primavera, i ja som a Sant Jordi. Aquesta data és la tradicional de comprar i regalar llibres. És clar que hi ha molta gent que en compra tot l’any, però aquest dia molt més, perquè també se n’ha de regalar.
 

Bé, doncs, us donarem unes quantes idees per si voleu quedar bé:

La guia dels ocells dels Països Catalans, Ocells de Catalunya, País Valencià i Balears, dels amics Joan Estrada, Francesc Jutglar i Toni Llobet, de Lynx, una bona guia per a ornitòlegs, tant si són principiants com si ja són experts, imprescindible.


  

Si voleu una guia més completa, amb moltes més il·lustracions, probablement perquè ja sou naturalistes més avançats i us calen tots els plomatges per edats i sexes, aleshores us cal la Guia d’ocells. Europa i regió mediterrània, de Mullarney i Svensson, d’Ediciones Omega. Sense cap mena de dubte, la millor d’Europa a dia d’avui.

 

Si concretament el que us agrada són els rapinyaires, les àligues, els falcons, etc., em permetré la gosadia de recomanar el llibre sobre aquest tema que vaig publicar a Cossetània Edicions l’any passat: Rapinyaires a Catalunya. Conèixer-los i observar-los. Vol ser senzill però instructiu.
 
  

Però no tot són moixons, també interessa molt el món dels arbres; així doncs, una bona compra és la Guia d’arbres per a nois i noies, de Ramon Pascual, editat per Cossetània Edicions. Un bon inici al complicat tema de la vegetació.
 
  

També hi ha molta gent afeccionada als rèptils i als amfibis. Tenim la guia dels Països Catalans, Amfibis i rèptils de Catalunya, País Valencià i Balears, també de Lynx. O la nova guia d’Omega dels amics Albert Masó i Manuel Pijoan, Anfibios y reptiles de la península Ibérica, Baleares y Canarias, la més completa que s’ha editat fins ara i que vam tenir el goig de gaudir de la presentació a Reus fa pocs dies.
 
      

També a Planeta, els mateixos dos autors van publicar un interessantíssim llibre sobre papallones, Observar mariposas, el qual ens ajudarà a conèixer aquests fascinants i bells animals, tan propers i tan desconeguts.
 
 
Bé, ja tenim feina…, encara que la literatura, lògicament, serà el primer, oi?

 

Participació