La plaça de la Ràdio, un homenatge als 90 anys de Ràdio Reus a les ones

Carles Pellicer ha descobert una placa a l'antiga plaça Palo-Santo en honor a aquesta emisora del grupo Prisa

per Redacció , Reus, 22 de setembre de 2014 a les 17:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, i la directora de Ràdio Reus, Mònica Cid, al centre. Foto: ReusDiari.cat.


Aquest dilluns 22 de setembre s'ha inaugurat la plaça de la ràdio. L'antiga plaça Palo-Santo ha canviat de nom per retre homenatge a Ràdio Reus, una emisora, ara en mans del grupo Prisa, que ha arribat aquest any 2014 als seus 90 anys en antena. Tot i que, per la política empresarial del grup espanyol, cada temporada amb menys hores locals, Ràdio Reus ha estat durant molts anys una peça clau de la comunicació local de la ciutat i fou l'emisora degana al Camp de Tarragona. Reus, com sempre, pionera en moltes coses.


Avui l'alcalde Carles Pellicer ha presidit l'acte i ha destapat la placa de la plaça però també una placa commemorativa en record d'aquests anys de Ràdio Reus. L'alcalde ha volgut destacar algunes de les persones que han treballat a Ràdio Reus: «A risc de deixar-me algú, me'n deixo molts, vull destacar les figures de Salvador Sedó, Josep Maria Martí, Josep Maria Girona, Carles Francino, Andreu Buenafuente, Enric Tricaz, i sobretot de la Mònica Cid». Pellicer també ha volgut deixar clar «el compromís de la ràdio vers la ciutat, explicant tot allò que ha passat a casa nostra arreu. De Reus al món, amb Ràdio Reus».

Aquest migdia el programa Hora Camp de Tarragona, que s'emet cada dia a Ràdio Reus i Ser Tarragona, s'ha centrat en el barri del Carrilet, les diferents personalitats de la Plaça i els seus veïns. Pels micròfons del programa hi han passat també diferents associacions i grups culturals, a més dels màxims exponents de 'La Jota Més Bella', espectacle que es podrà veure el proper 28 de Setembre al Teatre Fortuny i representants del Col·lectiu Pereji'ls, que divendres organitzen un festival a La Palma de Reus, 'Freqüències'.

 

Participació